Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Mit tegyek a sütibe ha a...

Mit tegyek a sütibe ha a recept szerint kell hozzá 1 kis kanál aszkorbinsav?

Figyelt kérdés
2011. jan. 6. 10:48
 1/7 anonim ***** válasza:
22%
Citrompótlót,vagy pár csepp citromlét. De az sem baj,ha kimarad belőle.
2011. jan. 6. 10:56
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/7 anonim ***** válasza:
100%
Az aszkorbinsav gyógyszertárban kapható por alakú c-vitamin, antioxidáns. A citromsav pedig citrompótló. Nem ugyanaz a kettő. Ha nincs aszkorbinsavad, ne helyettesítsd mással, akkor inkább hagyd ki a sütiből.
2011. jan. 6. 11:15
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/7 anonim válasza:
68%
Szerintem 1 kis kanál aszkorbinsavat.
2011. jan. 6. 11:16
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/7 anonim ***** válasza:
84%

A második válaszoló vagyok. Annyit tennék még hozzá, hogy az aszkorbinsav nagyon sok receptemben szerepel, egy késhegynyi kell egy normál méretű kenyérbe vagy kalácsba. Szerepe a kelésben is van, de fontos, hogy a kész kenyér vagy kalács kevésbé morzsálódós lesz tőle. Teljesen ártalmatlan, hiszen a C-vitamin por formájáról van szó. Csak patikában lehet kapni. Azt olvastam, ha nagyon akarjuk, lehet helyettesíteni 1 evőkanál 10 %-os ecettel. Ettől sem kell megijedni, nem lesz tőle savanyú a kalács vagy a kenyér. Én nem szoktam helyettesíteni, ha nincs itthon, kihagyom a kalácsból.

De az aszkorbinsavat nem szabad összekeverni a citromsavval, mert az teljesen más.

2011. jan. 6. 11:26
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/7 A kérdező kommentje:
Köszi a válaszokat mindenkinek...nem tudtam elképzelni,hogyan tegyek c vitamint a tésztába és egyáltalán mire jó.
2011. jan. 6. 14:19
 6/7 anonim ***** válasza:
Az aszkorbinsavat a liszt javítására használjuk, a keléshez semmi köze. Egy szem C-vitamin porrá zúzva ugyanazt a hatást mutatja, mint az aszkorbinpor. Ecetet ne tegyél helyette, mert az másra való, a tészta savasítására, viszont jobban morzsálódik tőle a termék vagy pedig a leveles vajas tésztába, rétestésztába használjuk, hogy rugalmasabb, nyújthatóbb legyen.
2011. jan. 7. 00:13
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/7 Millie Odry válasza:
Én használok ecetet kenyértészta készítésénél, egy evőkanál 10%-os ecet 750 grammos kenyérhez.
2013. jún. 17. 13:44
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!