Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Miért raktok a tojásba tejet...

Miért raktok a tojásba tejet bundáskenyér készitésekor, vagy hallottam olyat aki előtte tejbe beleforgatja? Az miért jó, mert én csak vegetás tojásba forgatom meg.

Figyelt kérdés
2011. jan. 4. 09:55
 1/8 anonim ***** válasza:
100%

Szia!

Az én kérdésem pont a tied alatt van,én már egy jó ideje befejeztem a bundáskenyér készítését és remek lett.

Nos, én is tettem tejet maga a tojáskeverékbe. Hogy miért ajánlják? Szerintem az ízéért elsősorban,másodsorban pedig az még puffosabbá teszi a kenyeret,legalábbis szerintem van különbség,mert egyszer csináltam tej nélkül és nem volt ilyen pufi és finom,mint amilyen tejjel.

Nem mindenki rak bele tejet egyébként

2011. jan. 4. 10:19
 2/8 anonim ***** válasza:
100%
Csak kevés tejröl van szó.A tojás kicsit sürü,igy jobban beszívódik a kenyér közepéig.
2011. jan. 4. 10:22
 3/8 anonim ***** válasza:
100%
Na igen,egyetértek 2. !Tényleg így van és nem is kell sok tej,csak tényleg egy pici,de az jó ha van
2011. jan. 4. 10:26
 4/8 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem azért, mert a tej arányaiban olcsóbb, mint a tojás. Vagyis kevesebből ki lehet hozni a kaját. Gondolom, a recept meg "öröklődött" a spórolós szülőktől, nagyszülőktől.
2011. jan. 4. 10:42
 5/8 anonim ***** válasza:
100%

Sokkal finomabb lesz és nem lesz száraz.

Én reszelt sajtot is szoktam a tojásba rakni, úgy isteni ^^

2011. jan. 4. 10:46
 6/8 anonim ***** válasza:
100%

Én egyszer olvastam olyat is,hogy a szikkadt kenyeret,pár pillanatra húsleves levébe kell mártani,utána a felvert tojásba.Arra már nem emlékszem,hogy ilyenkor is tettek-e tejet a tojásba.Fincsi puha lesz tőle.

Én is szoktam egy pici tejet tenni a felvert tojásba.Finomabb,pufisabb,mint,ahogy előttem irták.

Reszelt sajtot is lehet a tojás közé keverni,de nagyon finom,ha a kész forró bundáskenyérre szórunk reszelt sajtot.

Ennek az egyszerű ételnek is ezernyi változata lehet. Kinek-kinek izlése és fantáziája szerint.

2011. jan. 4. 12:04
 7/8 A kérdező kommentje:

én is arra gondoltam h olcsóbb ha tejjel van higitva, meg lehet hogy jobb is

köszönöm a véleményeket :)

mi a frissen elkészült tetejére szoktunk reszelt sajtot tenni és isteni, de ki fogom próbálni hogy a tojásba rakok sajtot

2011. jan. 4. 13:27
 8/8 anonim válasza:
Próbáld ki hogy egy kis fokhagymaport is szórsz a tojásba! Hmm... Isteni! A tetejére esetleg ketchup...
2011. jan. 5. 10:59

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!