Hogyan csináljátok a cigánypecsenyét? Milyen húsból?
Tarjából finom. Lisztben megforgatod a húst, kevés olajon megsütöd. Tegyél rá fokhagymát, és kakastaréj szalonnát, aminek a végét pirospaprikába mártod. Én szoktam úgy is megkenni foghagymával. hogy fokhagymanyomón átnyomok fokhagymát, teszek bele egy kis olajat, pirospaprikát, és sót. Ezzel megkenem a húst.
2011. jan. 3. 09:52
Hasznos számodra ez a válasz?
Cigánypecsenyét csak disznótarjából,esetleg combból lehet készíteni.
A húst vastatgabb szeletekre vágom,elég sok zsírt forrósítok, a húst beleteszem,először az egyik oldalát sütöm,majd megfordítom,hogy a másik oldala is színt kapjon.Megsózom és lefedem,lassú tűzön készre sütöm. Vizet nem szabad alá önteni,mert akkor megkeményedik a hús.
Amikor tálalom,teszek rá borsot és zúzott fokhagymát.
Ez az eredeti recept.
2011. jan. 3. 09:57
Hasznos számodra ez a válasz?
Én étteremben szoktam enni... A pincér a rendeléskor közölni szoktam velem, ha ezt az ételt választom akkor ma nincs zene...
Egyébként az első receptre szavazok!
2011. jan. 3. 10:07
Hasznos számodra ez a válasz?
4/13 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat,akkor ma meg is csinálom!Jó fokhagymásan,mert férjem úgy szereti:))
cigányból.....
(csak vicc volt)
2011. jan. 3. 10:34
Hasznos számodra ez a válasz?
Szintén sertés tarja. Szalonnát sütök - füstöltet - kakastaréjra, majd félreteszem a szalonnát, és annak a zsirjában sütöm a sertés szeletet, melyet előtte lisztbe mártok. Kb 3-3 percig sütöm a két oldalt, és utána kiveszem. Lecsepegtetés után megszórom piros paprikával, borssal, és reszelek rá fokhagymát.Sót szinte nem igényel a szalonna sóssága miatt. Visszateszem a szalonnát a tetejére. Sült burgonya, nagy tál vegyes salátát adok hozzá.
2011. jan. 3. 11:10
Hasznos számodra ez a válasz?
Az utolsó a nyerő. Nem olajban, és nem sima zsirban sül a hús. És nem kell puhára párolni, mert frissen sült étel a cigány pecsenye!!!
2011. jan. 3. 11:21
Hasznos számodra ez a válasz?
A cigánypecsenyét nem kell lisztbe forgatni. Akkor már nem cigánypecseny,hanem natúrszelet. Mindkettő finom különben.
Viszont mindkettőt zsírban kell sütni,nem olajban.
2011. jan. 3. 11:25
Hasznos számodra ez a válasz?
9/13 anonim válasza:
"cigányból.....
(csak vicc volt)"
.... és igen ismét beigazolódott mindenki a saját fajtáját utálja a legjobban!
2011. jan. 3. 11:29
Hasznos számodra ez a válasz?
10/13 A kérdező kommentje:
Megcsináltam,finom lett!Igaz én most nem tettem bele szalonnát,párom azt mondta h majd legközelebb,így nem cigánypecsenye lett hanem fokhagymás hús!De jó lett!Majd kipróbálom szalonnával is:)Köszi mindenkinek!
Kapcsolódó kérdések: