Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Hogyan csináljátok a cigánypec...

Hogyan csináljátok a cigánypecsenyét? Milyen húsból?

Figyelt kérdés
2011. jan. 3. 09:45
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
Tarjából finom. Lisztben megforgatod a húst, kevés olajon megsütöd. Tegyél rá fokhagymát, és kakastaréj szalonnát, aminek a végét pirospaprikába mártod. Én szoktam úgy is megkenni foghagymával. hogy fokhagymanyomón átnyomok fokhagymát, teszek bele egy kis olajat, pirospaprikát, és sót. Ezzel megkenem a húst.
2011. jan. 3. 09:52
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/13 anonim ***** válasza:

Cigánypecsenyét csak disznótarjából,esetleg combból lehet készíteni.

A húst vastatgabb szeletekre vágom,elég sok zsírt forrósítok, a húst beleteszem,először az egyik oldalát sütöm,majd megfordítom,hogy a másik oldala is színt kapjon.Megsózom és lefedem,lassú tűzön készre sütöm. Vizet nem szabad alá önteni,mert akkor megkeményedik a hús.

Amikor tálalom,teszek rá borsot és zúzott fokhagymát.

Ez az eredeti recept.

2011. jan. 3. 09:57
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/13 anonim ***** válasza:
58%

Én étteremben szoktam enni... A pincér a rendeléskor közölni szoktam velem, ha ezt az ételt választom akkor ma nincs zene...

Egyébként az első receptre szavazok!

2011. jan. 3. 10:07
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/13 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat,akkor ma meg is csinálom!Jó fokhagymásan,mert férjem úgy szereti:))
2011. jan. 3. 10:21
 5/13 anonim ***** válasza:

cigányból.....

(csak vicc volt)

2011. jan. 3. 10:34
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/13 anonim ***** válasza:
Szintén sertés tarja. Szalonnát sütök - füstöltet - kakastaréjra, majd félreteszem a szalonnát, és annak a zsirjában sütöm a sertés szeletet, melyet előtte lisztbe mártok. Kb 3-3 percig sütöm a két oldalt, és utána kiveszem. Lecsepegtetés után megszórom piros paprikával, borssal, és reszelek rá fokhagymát.Sót szinte nem igényel a szalonna sóssága miatt. Visszateszem a szalonnát a tetejére. Sült burgonya, nagy tál vegyes salátát adok hozzá.
2011. jan. 3. 11:10
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/13 anonim ***** válasza:
Az utolsó a nyerő. Nem olajban, és nem sima zsirban sül a hús. És nem kell puhára párolni, mert frissen sült étel a cigány pecsenye!!!
2011. jan. 3. 11:21
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/13 anonim ***** válasza:

A cigánypecsenyét nem kell lisztbe forgatni. Akkor már nem cigánypecseny,hanem natúrszelet. Mindkettő finom különben.

Viszont mindkettőt zsírban kell sütni,nem olajban.

2011. jan. 3. 11:25
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/13 anonim válasza:

"cigányból.....

(csak vicc volt)"


.... és igen ismét beigazolódott mindenki a saját fajtáját utálja a legjobban!

2011. jan. 3. 11:29
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/13 A kérdező kommentje:
Megcsináltam,finom lett!Igaz én most nem tettem bele szalonnát,párom azt mondta h majd legközelebb,így nem cigánypecsenye lett hanem fokhagymás hús!De jó lett!Majd kipróbálom szalonnával is:)Köszi mindenkinek!
2011. jan. 3. 12:36
1 2

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!