Olyan sajtosrúd elkészítésének a receptjét kérem, amit én, nem gyakorlott sütő is el tudok készíteni?
Szerintem ez egyszerű és nagyon finom! :)
Sajtos rúd
Hozzávalók:
16 dkg liszt
18 dkg sajt
12 dkg vaj
3 tojássárgája
2 evőkanál tejföl
reszelt sajt
őrölt pirospaprika
A lisztet, a reszelt sajtot, a vajat, 2 tojássárgáját, 1 evőkanál tejfölt és egy kevés sót összegyúrunk. Fél cm vastagra nyújtjuk. Összekeverünk 1 tojássárgáját 1 kanál tejföllel, és az egész tésztát bekenjük. Reszelt sajtot összevegyítünk egy kevés pirospaprikával, meghintjük vele a tésztát, és egyenlő hosszúságú rudacskákra vágjuk. Tepsibe rakjuk, és közepesen meleg sütőben szép pirosra sütjük.
Veszel fagyasztott levelestésztát, kinyújtod 1/2 cm-re, picit megsózod, megkened felvert tojással, megszórod sajttal, felvágod, megsütöd.
Nem kell hajtogatni, pihentetni, fél óra alatt kész.
:D
Ez is egyszerü, és nagyon sokáig eláll.
20 dkg túró, 20 dkg margarin, 20 dkg liszt. Az egészet összegyúrod, vékonyra kinyújtos. Csinálhatsz belőle rudakat, vagy kis pogácsákat. A tetejét megkened felvert tojással (ha nincs, akkor kevés tejfölt felhigitasz, és azzal is megkenheted). Megszórod sajttal és forró sütőben kisütöd. A sósan szereted, akkor kicsit szórd meg sóval miután megkented. Sajt helyett megszórhatod köménnyel, szezámmaggal vagy mákkal. Mi nagyon szeretjük és nagyon sokáig eláll.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!