Mélyfagyasztott kacsa elkészítésének hogyan kell nekifogni? Pl. Ki kell olvasztani? Ha igen, mennyi időbe telhet, amíg felenged?
Ha egészben sütöm meg, nem marad nyers a belseje?
Előre is köszönöm a válaszokat!
Ha előző nap reggel kiveszed a fagyiból, és beteszed a normál hűtőbe, akkor az a nap + éjszaka kienged annyira, hogy másnap már tudod főzni.
DE!!! Ha azt a kacsát holnap akarod megsütni, akkor legjobb, ha MOST RÖGTÖN kiteszed a konyha-asztalra, mert a kacsát már ma be kellett volna sóznod!!!!
Ebben az esetben reggelre biztosan kienged, és elsőnek azt sózd be, hogy biztosan átjárja a só.
Sózás előtt egy kicsit folyóvíz alatt mosd át, nézd meg, kell-e valahol pucolni rajta. Utána sózod, 1-2 órahosszáig mindenképpen hagyd úgy állni. Én a helyedben hosszában a gerinc mellett és a mellecsontjánál kettévágnám, akkor sütés közben tudod forgatni, és biztosan nem marad sületlen a belseje. Jó étvágyat!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!