Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » S. O. S. Miért nem akar kelni...

S. O. S. Miért nem akar kelni a tésztám? Beiglivel próbálkozok, a cukros langyos tejben szépen felfutott az élesztő, mindent hozzáadtam amit ír a recept.

Figyelt kérdés

Nincs huzatban, langyos helyre tettem, leborítottam konyharuhával, már kb egy órája ott van, és még mindig ugyanakkora a tészta, mint volt. :(

Meg lehet még valahogy menteni, vagy dobhatom ki az egészet?

Vagy várjak még, hátha csoda történik? Na de meddig???

2010. dec. 22. 15:09
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
100%
Én is ma csináltam, a tésztám nem kelt meg,de ettől még megcsináltam sütésnél szépen megnőtt :)
2010. dec. 22. 15:56
 12/18 anonim ***** válasza:
100%

Nem gyúrtad keményebbre a tésztát a kelleténél? Nekem akkor szokott lassan kelni, és akkor is alig valamicskét.

Ilyenkor azt csinálom, hogy hideg sütőbe teszem a megtöltött tésztát, és ahogy lassan felmelegszik a sütő, kel a tészta, és folyamatosan sülés közben tökéletesre nő.

Ne dobd ki, mert minden esélyed megvan, hogy jó legyen.

A szomszédasszonyom instant élesztővel gyúrja be a tésztát, nem is igazán dagasztva van, aztán csak pihenteti, nem keleszti, és isteni finom.

2010. dec. 22. 16:28
 13/18 A kérdező kommentje:

Fogtam magam, és úgy döntöttem, ha már idáig eljutottam, akkor megpróbálom megsütni, legfeljebb így is úgy is a kukában köt ki... Nagyobb kárt már nem tudok csinálni!

A balszerencse sorozatom ezzel nem szakadt meg, mert a máktöltelék nagyon híg lett, alig bírtam feltekerni, és már belestem a sütőbe, folyik is szét az egész...

És a tojásom is elfogyott, nem tudom mivel megkenni a második adag tetejét! Azt már lehet, hogy tényleg ki se sütöm!

Szóval akkor vissza kellett volna fordulnom a boltból, mikor áramszünet volt. Az volt az utolsó "figyelmeztetés", hogy még meggondolhatom magam.

2010. dec. 22. 16:58
 14/18 A kérdező kommentje:

Ja és köszönöm szépen mindenkinek a válaszokat, remélem Nektek több sikeretek lesz az idén a beiglihez! :)

Kellemes Ünnepeket Nektek!

2010. dec. 22. 17:00
 15/18 anonim ***** válasza:
100%
Szia! Legközelebb jobban sikerül, vannak az embernek peches napjai, ne csüggedj! Legyen szép a karácsonyotok!
2010. dec. 22. 19:50
 16/18 anonim ***** válasza:

Sajnalom, hogy igy alakult.

Tudom, ez nem nyugtat teged, de nalunk iden bejgli sem lesz. Hasonlo jelek vannak, mint nalad, hogy nem kellene nekiesnem, pedig akartam, mert szeretek bejglit csinalni.

Kulfoldon vagyunk a ferjemnel latogatoban. Kiderult, hogy itt a haztartas nem epp sutesbarat. Se merleg, se normalis tepsi, se egy keverotal, se semmi. De ez nem akadaly, meg igy is neki akartamesni, amikor kiderult, hogy itt daralt diot, makot sem lehet venni, csak egeszben. Nah persze hogy daralo sincs keznel, marpedig mindennek megvan a hatara, a bejgli miatt nem fogok haztartasi gepet venni.

Szoval esz a fene, hogy otthon minden meglenne, suthetnem a finom bejglit, itt meg max csak gondolhatok ra.

Jah, amugy az a teszta amit en hasznalok olyan, hogy csak bele kell rakni az elesztot es a tejet a szarazanyagokhoz, nem kell elotte felfuttatni. Sot, direkt torekedni kell arra,hogy ne legyen meleg helyen a cucc, mert sutes elott egy nappal be kell tolteni es meleg helyen tulkel. Ha esetleg erdekel a recept es ujra probalkoznal akkor szivesen megadom.

2010. dec. 22. 22:40
 17/18 A kérdező kommentje:

Aranyosak vagytok, nagyon köszönöm!

Hát a végeredmény nem varázsolt el túlzottan... Mondjuk nem tudom mit vártam ilyen előzmények után!

Most próbálkoztam először beiglivel, de ez a recept valahogy nem vált be.

Többen ajánlottátok a saját bevált receptjeiteket. Ha még visszanéztek a kérdésemre, szívesen fogadom a recepteket. Idén már nem biztos, hogy nekifogok, de van még egy évem, hogy túl tegyem magam a mai kudarcon, és jövőre újult erővel fogjak neki, új receptek alapján! :)

2010. dec. 22. 23:04
 18/18 anonim ***** válasza:

Az utolso valaszolo vagyok.

En ezt a receptet hasznalom: [link]

Itt van hozza kepes utmutato is: [link]

Ha kipihented magad es van egy kis szabadidod, akkor nyugodtan ess neki evkozben is. Meg most telen. Nem kell am a bejlivel karacsonyig varni! :-)

2010. dec. 23. 09:13
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!