Mit lehet az alábbiakból főzni?
Sokfűszeres csirke, nekünk 25-én lesz
hozzávalók 4 főre
• 60 dkg csirkemellfilé
• 5 dkg trappista/ edami sajt
• 3 dl főzőtejszín/habtejszín
• 1 púpozott ek mustár
• 1 tk majoranna
• 1 tk bazsalikom
• 1 tk kakukkfű
• 1 csapott tk tárkony
• negyed reszelt szerecsendió
• 1 ek grillfűszer
• őrölt feketebors
• só
elkészítés
1. A csirkemelleket szeletekre vágjuk, vékonyra kiklopfoljuk, enyhén sózzuk, borsozzuk.
2. A sajtot vékony, kb. 5 cm hosszú szeletekre vágjuk, a hússzeletekre tesszük és feltekerjük.
3. A mártáshoz egy serpenyőben felforrósítjuk a tejszínt, belekeverjük a mustárt és a fűszereket, összefőzzük és besűrítjük.
4. Egy jénai tálat margarinnal kikenünk, belefektetjük a hústekercseket és ráöntjük a mártást.
5. Forró sütőben pirulásig sütjük.
sütési hőfok: 180 °C
sütési mód: alul-felül sütés
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!