Van valakinek egy bevált habkarika receptje?
Interneten sokféle receptet olvastam, de nagyon sokan panaszkodtak, hogy nem száradt rendesen meg stb...
Ha van egy tuti recepted, és hozzá pár tanácsod, akkor légyszi írd le. :) Előre is köszi, aki válaszol! :)
Szia! Én ezt tanácsolom mindenkinek:
Igazi habcsókot windmasszából/habból készítünk.
Az anyaghányaddal úgy kell számolni, hogy egy tojásfehérjére 7-10 dkg (attól függ milyen sűrűt szeretnél, én min. 9-szerest ajánlok) kristálycukrot mérünk ki. Elkészítése: a cukor kétharmad részét vízzel (pont annyival, hogy épp ellepje) besűrítjük hólyagbuborék próbáig - ez forrás után max. 10 perc, illetve drót hurokkal is kísérletezhetünk, mint ha szappanbuborékot fújnál :) -, közben a tojásfehérjét a cukor egyharmadával habbá verjük. Ha jó a cukoroldat, vékony sugárban a felvert tojáshabba csurgatjuk állandó kevergetés mellett, majd a habot kihűlésig tovább verjük - ez lehet 20 perc is -, míg kemény, borotvahab állagú masszát nem kapunk. Habzsákból formázzuk sütőpapírral fedett sütőlemezre, és max! 50 Celsius fokon (ennél magasabb hőfokon a cukor karamellizálódni fog és meg is éghet), résnyire nyitva hagyott sütőben szárítjuk (hogy a víztartalom távozni tudjon). Ez hosszú órákat, akár napokat is igénybe vehet tapasztalataim szerint.
Annyit még hozzátennék, hogy az előttem szóló nagyon hasznos tanácsokat adott, fogadd meg:)!
Sok sikert :)!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!