Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Miért szódabikarbónával...

Miért szódabikarbónával készül a mézeskalács?

Figyelt kérdés

Az összes általam ismert receptben szódabikarbónát használnak, és nem sütőport. Azzal nem lenne ugyanolyan jó?

/Találtam egy olyan receptet is, aminél sütőport írnak, de abba is kell szódabikarbóna is.../ Csak sütőporral próbálta valaki?


2010. dec. 14. 22:35
 1/2 anonim ***** válasza:
Mert a szódabikarbona több gázt termel és a tészta lazább lesz.
2010. dec. 14. 23:05
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/2 anonim ***** válasza:

Igen, a szódabikarbónával lazább szerkezetű, magasabb lesz a tészta, mint a sűtőporral.

Nekem is van olyan receptem - nem mézeskalács-, amiben szintén sütőporral irják a szódabikarbónát.

2010. dec. 15. 05:19
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!