Miért szódabikarbónával készül a mézeskalács?
Figyelt kérdés
Az összes általam ismert receptben szódabikarbónát használnak, és nem sütőport. Azzal nem lenne ugyanolyan jó?
/Találtam egy olyan receptet is, aminél sütőport írnak, de abba is kell szódabikarbóna is.../ Csak sütőporral próbálta valaki?
2010. dec. 14. 22:35
1/2 anonim válasza:
Mert a szódabikarbona több gázt termel és a tészta lazább lesz.
2/2 anonim válasza:
Igen, a szódabikarbónával lazább szerkezetű, magasabb lesz a tészta, mint a sűtőporral.
Nekem is van olyan receptem - nem mézeskalács-, amiben szintén sütőporral irják a szódabikarbónát.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!