Ha megsérült a teflon bevonat a melegszendvicssütőn, akkor attól még használható a sütő?
Figyelt kérdés
Néhol azt mondják rákkeltő meg, hogy ott odaég az étel. Nem tudom. És ha levágnám azt a részt a kenyérből ahol érintkezett a megkarcolt teflonnal?2010. dec. 9. 17:43
1/4 anonim válasza:
Mindkettő igaz. De ma már nem nagyon gyártanak teflonos bevonatú holmikat, inkább ilyen műanyag teflonszerű izét húznak rá. Nézz utána, lehet, hogy nem is teflom, akkor nyugodtan hastnálhatod, csak azon a részen egy késsel alá kell nyúlni a kenyérnek, hogy lejöjjön.
2/4 anonim válasza:
Öt éve így használom, és még nem vagyok utolsó stádiumos rákos.
Semmi bajod nem lesz tőle, csak az újat is el kell adni.
3/4 A kérdező kommentje:
Ez még szerintem teflon :) elér régi készülék, legalább 8-10 éves. Egy évben ha háromszor ha használom... nem hiszem, hogy ennyitől lennék rákos.
Köszi
2010. dec. 9. 17:56
4/4 anonim válasza:
Szia!
Én se gyakran, de igen megkopott szendvicssütőt évek óta használtam. Azonban most hallgattam egy szakember előadását műanyagokról (a teflon is az). Nem ajánlott, egészségtelen.
Esetleg szilikonmentes sütőpapírral ki lehet bélelni, de különben a darabolódás miatt nem szerencsés.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!