Muffinban milyen cukrot és lisztet használtok, hogy egészségesebb legyen?
Ez a 2 kritikus pont van, úgy tudom. A normál BL55-ös finomított búzaliszt nagyon durván hizlal, és persze a cukor is.
Milyen alternatíva van lisztre? Teljes kiőrlésű búzaliszt? Vagy tönköly, esetleg rozs? Melyik alkalmas egyáltalán?
Cukor helyett érett banánt? Úgy tudom, hogy az sem egy világbajnok, ha diétás étrendről van szó. Gyümölcscukor?
15:17-esnek!
Kedvesem a beszólásoddal másokat szerettél volna lejáratni, de csak saját magadat sikerült! Csak saját tudatlanságodat sikerült reklámozni!
Először is a nádcukor és a répacukor nem ugyanaz! A répacukrot cukorrépából, a nádcukrot cukornádból állítják elő. A cukornád egészségesebb, mint a cukorrépa! A nádcukrot úgy állítják elő, hogy abban semmilyen mesterséges anyag nincs! A legegészségesebb cukor a nádcukor! Rengeteg ásványi anyag és vitamin van benne!
A barna cukor csak egy árnyalattal egészségesebb, mint a fehér cukor. A barna cukor is fehér cukor, csak adnak hozzá egy kis melaszt (melasz: nádcukor egyik változata,amiben sok vitamin van), amitől a színét nyeri, de ettől az még fehér cukor. De egyáltalán nincs benne semmi szennyező anyag, mint ahogy azt te gondolod!
Utolsó vagyok. Csak folytatnám, de most már a kedves kérdezőhöz. :) Szóval a muffinba cukor helyett használhatsz nádcukrot, természetes édesítőszert, gyümölcscukrot vagy mézet. Fehér liszt helyett pedig teljes kiörlésűt használhatsz, de azt már korábban leírtam, hogy hogyan. 15:05-ös voltam. (kettő 15:05-ös van, én az első vagyok)
Ja és eredeti amerikai muffinos receptkönyvem van, a nádcukrot, meg a teljes kiörlésű lisztet abban ajánlják a fehérek helyett. :)
Szia!
Én pont tegnap készítettem muffint. Barna cukrot használtam és fehér rozslisztet nagyon jó lett.
Próbáld ki nyugodtan!!
Na basszus, köszi mindenkinek megint!
Nehéz helyzetben vagyok.... :)
Tegnap vettem graham lisztet, otthon van normál finomított BL. Azt hiszem, megpróbálom először úgy, hogy fele-fele arányban a graham + a BL55.
Cukornak először gyümölcscukrot fogok használni.
Ha nagyon rossz lesz a végeredmény, akkor változtatok. :D
Köszi ismét, innen fogok táplálkozni az infók terén.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!