Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Muffinban milyen cukrot és...

Muffinban milyen cukrot és lisztet használtok, hogy egészségesebb legyen?

Figyelt kérdés

Ez a 2 kritikus pont van, úgy tudom. A normál BL55-ös finomított búzaliszt nagyon durván hizlal, és persze a cukor is.

Milyen alternatíva van lisztre? Teljes kiőrlésű búzaliszt? Vagy tönköly, esetleg rozs? Melyik alkalmas egyáltalán?

Cukor helyett érett banánt? Úgy tudom, hogy az sem egy világbajnok, ha diétás étrendről van szó. Gyümölcscukor?

2010. dec. 7. 14:39
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:
cukor helyett édesítő, fehér liszt helyett teljes kiőrlésű, vagy rozsliszt. Csak halkan jegyzem meg, hogy így nekem olyan fűrészpor állagú, mármint a liszt miatt. Ezért én fele fehér liszthez teszek fele rozslisztet, vagy a másikat. Így picit nyugodtabb a lelkem:)
2010. dec. 7. 14:48
 2/16 A kérdező kommentje:

Szia, köszi!

Édesítőszert nem merek beletenni, mert Süssinát (vagy mit) használok, de komoly utóíze van. A gyümölcscukornak meg azért jó alacsony a glikémiás indexe, így nem hízlal. Bár az ára durva!

Pontosan milyen lisztet használsz?

Amúgy 28/F vagyok, és nem tudok sütni, egyáltalán. Ez lenne az első muffinom. :D

2010. dec. 7. 15:03
 3/16 anonim ***** válasza:
Én nádcukrot használok, de a méz is jó. Lisztet pedig a teljes kiőrlésűt ajánlom. A muffinban a fehér lisztet ki lehet váltani azonos mennyiségű teljes kiőrlésű liszttel. De ebben az esetben minden 25 dkg liszthez kell még adni fél deci folyadékot.
2010. dec. 7. 15:05
 4/16 anonim ***** válasza:
100%
én bár figyelek az étkezésekre de a muffinnal úgy vagyok hogy az csak akkor az igazi ha rendesen "hízlaló" alapanyagokból van. :) igaz max egyet eszek akkor. amúgy szoktam zabkorpából és rozslisztből édesítővel csinálni de messze nem olyan mint az eredeti.
2010. dec. 7. 15:05
 5/16 anonim ***** válasza:
Igen az édesítőszereknek nagyon rossz útóízűk van. De a nádcukor vagy barnacukor jó. Én mindenbe azt használok, teába, sütibe...stb. Utolsó voltam. :)
2010. dec. 7. 15:07
 6/16 anonim ***** válasza:
100%

az eredeti angol muffin az nem ez a piskótaszerű dolog, hanem egy zsemleféle, amit serpenyőben sütnek, kettévágnak, megvajaznak. Abba nem kell cukor, és mehet barna liszt. A piskóta, ha muffinformában is sütöd, édesség. Süti. A süti finomlisztből készül, és cukorral, vagy mézzel. Azért egészséges, mert örömet szerez , és hetente csak egyszer, vagy havonta egyszer esszük, ezért nem árt.

Szerintem:

A többi időben süss péksütiket teljes lisztből - akár a muffinformában, zöldségekkel. Ezek sósan jók.

Ha barnalisztből édességet akarsz csinálni, mézest készíts, ahoz jó. Vagy kelt tésztát eredeti üstben főzött szilvalekvárral, az is egészséges( de azért azt sem esszük naponta)

A muffin receptek finomliszttel az igaziak.Miért rontanád el? Használj sok teljes lisztet máshoz, és az az öt kanálnyi fehérliszt kéthetente ami eloszklik a családtagok között, igazán az egészségükre fog válni, nem sok az. Ne süss gyakran!

2010. dec. 7. 15:07
 7/16 anonim ***** válasza:

Süsd meg te fiú az eredeti receptet! Úgy jó lesz! A barna liszttel nem biztos hogy feljön. A banán jó.

Az egészségességet máshol gyakorold. Pl. készíts gyümölcssalátát a muffin mellé, az egészséges.

[link]

A gyümölcssalátáról csak jó jut eszünkbe: egészséges, kifejezetten egyszerűen, előre és akár nagy mennyiségben is, változatosan elkészíthető. Nem kell továbbá komoly bevásárlásba bonyolódni egy gyors desszerthez, sőt, ha szerencsénk van, a hozzávalók a saját kertünkben is megteremnek. Hamarosan megérkeznek az első friss tavaszi gyümölcsök, amelyekkel még finomabb lesz a saláta. Mivel a gyümölcssaláta elkészítése annnnnyira egyszerű, inkább azokra a hasznos tippekre helyezzük a hangsúlyt, amelyek segítségével tökéletes és változatos gyümölcssalátát készíthetünk..

Hozzávalók:

*

2 db alma

*

2 db körte

*

3 db szilva vagy ringló

*

1/2 ananász

*

1 grapefruit

*

2 kivi

* 1/2 citrom leve

* méz vagy juharszirup

Elkészítés:

1. A gyümölcsöket szükség esetén mossuk és/vagy pucoljuk meg és vágjuk falatnyi darabokra. A grapefruit héját vágjuk le (a fehér résszel együtt), filézzük ki és vágjuk szintén falatnyi darabokra, a maradékból nyomjuk és használjuk is fel a salátához az értékes grapefruit levet.

2. A gyümölcsöket keverjük el a citromlével és 1-2 evőkanál mézzel vagy juharsziruppal. Hagyjuk egy keveset állni tálalás előtt.

Így a gyümisali-muffin párosnál már sokkal jobb az egészségességi arány.

2010. dec. 7. 15:10
 8/16 anonim ***** válasza:
66%

Itt aztán dúl a hozzáértés! A nádcukor teljesen azonos a répacukorral!A barna cukor meg olyan amiből a szennyeződés

Nem lett eltávolítva, az miért is jó? Éljen az egészség!

2010. dec. 7. 15:17
 9/16 anonim ***** válasza:
süsd meg rendesen, azt is imádni fogja!!!
2010. dec. 7. 15:26
 10/16 anonim ***** válasza:

Ez csak a fogyókúrás cégek reklámja,hogy a fehérliszt és a cukor durván hízlal! Sőt! A korpát azért adják a hízlalásra fogott disznóknak,hogy ettől hízzanak!.

Nem lisztből készült kenyérrel,sütivel kell jóllakni ebéd vagy vacsora helyett. Ezt is mértékkel kell enni,sok gyümölcsöt ,zöldséget,tejterméket enni, és ami a legfontosabb: eleget MOZOGNI!. Akkor nem fogsz elhízni.

2010. dec. 7. 15:38
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!