Fontos, hogy ne töltsd szorosra, ez a titka. Lazán! Kis dolog, de nagyon fontos. Ez a trükk. És keverj bele 3 kanál zsírt, akkor biztos puha lesz. És kb. harmadannyi legyen a rizs a húshoz képest, mint ahogy eddig csináltad. A sok risztól kemény. Nem kell minden receptet elhinni.
2010. dec. 7. 15:28
Hasznos számodra ez a válasz?
12/19 anonim válasza:
Aki azt írta, hogy a rizsből kioldódó keményítő az oka, az jót írt. Vagy előfőzöd a rizst, vagy kevesebbet raksz bele.
-vendéglős-
2010. dec. 7. 15:33
Hasznos számodra ez a válasz?
13/19 anonim válasza:
A lapocka sovány a káposztához. Dagadóból készítsd,nem kell bele füstölt hús,vagy szalonna.A szalonnas kifől beleőle és csak a lé lesz túl zsíros. 1 kg húshoz kb.25 dk rizs,amit nem kell előfőzni.Ha előfőzöd,akkor előfordul,hogy a töltelékben a rizs szétfő. Lassan főzd meg,amíg a rizs is megfől.
Azért kemény a káposztád,mert a hús is sovány,és esetleg sok benne a rizs is.
2010. dec. 7. 15:42
Hasznos számodra ez a válasz?
14/19 anonim válasza:
Én legalább öt vízben átmosom a riszt. Pontosabban addig folyatom rá a vizet, míg átlátszó tiszta lesz
2010. dec. 7. 15:43
Hasznos számodra ez a válasz?
15/19 anonim válasza:
Az én jól bevált mértékem: 30 dkg húshoz 8 dkg nyers rizs.
De van egy különleges töltelék receptem is:
50dkg darált hús
9-10 csapott evőkanál zabpehely
1 egész tojás
1 kis pohár tejföl
1 csapott teáskanál só
1 teáskanál fűszerpaprika
fokhagyma, majoranna, kömény ízlés szerint
keverd össze, hagyd állni negyed órát.
Nem akartam elhinni, de még a paradicsomos húsgombócba is tökéletes!
2010. dec. 7. 16:06
Hasznos számodra ez a válasz?
16/19 anonim válasza:
Kis vizet kell keverni a töltelék masszába,igy lazább lesz és lesz mit felszivjon a rizs.Én mindig igy csinálom és sosem kemény a töltelék.Meglepő,hogy ennyi válaszolóból egy se irta még.
2010. dec. 7. 20:14
Hasznos számodra ez a válasz?
17/19 anonim válasza:
tegnap 20:14-es: én a tegnap 14:08-as válaszomban irtam, hogy a töltelékbe viz is kell - csak enm vetted észre.
2010. dec. 8. 16:47
Hasznos számodra ez a válasz?
18/19 anonim válasza:
Én is úgy tudtam, hogy a töltött kápinál 1:1 a rizs és a hús aránya. Nekem szüleim mindig ezt mondták. Én úgy emlékszem, hogy ők szoktak tojást beletenni, szerintem ez feltétlenül kell hozzá.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!