Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Miért lesz álladóan kemény a...

Miért lesz álladóan kemény a töltött káposztám? Nem teszek bele tojást. Lapockából csináltam.

Figyelt kérdés
2010. dec. 7. 13:50
1 2
 1/19 anonim ***** válasza:
100%
Az enyém nem szokott kemény lenni. A Férjem bihari, ott tesznek füstöltet a töltelékbe. Tehát fél kg dagadó darálva, 20 dkg apróra vágott füstölt szalonna, só, bors, piros paprika, 4-5 gerezd fokhagyma, esetleg kis fej hagyma reszelve, 1 bögre nyers rizs. Ha kész, olyan jó pergős állagú, kolbász izü lesz. Minden gombócot becsomagolok káposzta levélbe.
2010. dec. 7. 13:56
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/19 anonim ***** válasza:
Jól értem nem a káposzta kemény, nem a rizs kemény, hanem a töltelék kompletten. Nem veszed figyelembe a megtöltésnél, hogy a töltelék a főzés közben dagad... lazábbra töltsd! A legelső amit csináltam nekem is kemény volt mert megtömtem...
2010. dec. 7. 14:03
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/19 A kérdező kommentje:

erre nem szoktak beletenni..anyósomé is mindig "omlós",mert ő házilag darált húsból csinálja,amit ők válogatnak össze..

Nem elég zsíros a hús ezek szerint?

2010. dec. 7. 14:05
 4/19 A kérdező kommentje:
erre nem gondoltam,de nem hiszem,hogy szoros lenne..
2010. dec. 7. 14:06
 5/19 anonim ***** válasza:
Nem tudom, hogy nyersen teszed-e bele a rizst, de vagy fözd meg elöre félig, vagy pedig tegyél a töltelékbe vizet is - a legtöbbször a rizs amikor megdagad, akkor lesz kemény töle a töltelék.
2010. dec. 7. 14:08
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/19 anonim ***** válasza:
100%
Én is magam választom ki a dagadót, és otthon darálom. Biztos, hogy nem elég zsiros a lapockád. A töltött káposzta nem az a műfaj, ahol a kalóriákat számoljuk. Attól nem tud kemény lenni, mert szorosra tekerted, mert úgyis akkorára nő, amekkorára akar, esetleg szétnyomja a levelet. De ettől kemény nem maradhat.
2010. dec. 7. 14:12
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/19 anonim ***** válasza:
Én mindig előfőzött rizst teszek a darált húshoz, plusz 1 tojást, apróra vágott hagymát, kevés füstölt szalonnát és a sót, fűszereket. Sosem lett még kemény a töltelékem.
2010. dec. 7. 14:46
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/19 anonim ***** válasza:
0%
Ha előfőzöd a rizst akkor le kell öblíteni, ha nyersen rakod a töltelékbe, akkor ki kell jól mosni!A keményítőtől lesz kemény, ami a rizsben van.
2010. dec. 7. 14:47
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/19 anonim ***** válasza:
0%
Nekem akkor volt kemény a töltelék, nem nyers, csak kemény, mikor kevés rizst tettem a hús mellé. Nem szoktam megmérni a rizst, sem előre főzni, de kb. nyersen annyi a mennyisége, mint a darált húsnak. Ritkán darálok otthon, általában darált húst vásárolok, és két egyforma tálat veszek elő, egyikbe beteszem a húst, a másikba a rizst, így látom, hogy kb. ugyanannyi. Aztán megmosom a rizst, befűszerezem a húst, összegyúrom/keverem alaposan, és nem szorosan rakom a fazékba/lábosba. Víz annyi legyen rajta, hogy ha főzés közben párolog, akkor is megfőjenek a tetején lévő töltelékek. (volt, mikor a teteje volt kemény a kevés folyadék miatt)
2010. dec. 7. 14:51
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/19 anonim ***** válasza:
100%
14.51-es ha mondjuk l kg husból csinálod, akkor l kg a rizs? Ez valami oltári!!! max 20-25 dkg.
2010. dec. 7. 15:11
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!