Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Hogyan kell sutni a piskóta...

Hogyan kell sutni a piskóta tésztát? Mindig megég a teteje.

Figyelt kérdés
Villanysutom van,elég gyorsan sut,a kérdés az lenne,hogy hány fokon és meddig kellene sutnom a tésztát,hogy szépen átsuljon?!
2010. dec. 4. 22:38
 1/3 anonim ***** válasza:

Szia!

előmelegített sütőben, 175 fokon szoktam és csak alsó sütésre teszem be. Az enyém nem légkeveréses. Azokba kicsit alacsonyabb hőfokra kell, lehet 150 is elég.


Én is kidobtam vagy 3 piskótát mire kitapasztaltam. :)

2010. dec. 4. 22:47
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/3 anonim ***** válasza:

én is így jártam, a piskóta szerintem kifejezetten olyan dolog, hogy gyártod, gyártod, aztán egyszer csak elkezd sikerülni... fura, de így van.

Én mostanában simán kihagyom (általában kifelejtem ugyanis) a sütőport, és vastag, puha, könnyű lesz a piskóta.


Úgy szoktam csinálni, hogy a kisebbik tepsimbe (úgy 20*30 centi lehet) 4 tojásból csinálom. 4 tojás fehérjét felverem 4 evőkanál cukorral (kristály, nem vacakolok) robotgéppel. Utána átválok hablapátra, és kézzel beleforgatom a sárgáját. A legvégén kanalanként megy bele a szintén 4 evőkanál liszt. nagyon óvatosan "aláemelni" kell, és majdnem ugyanolyan hab lesz, mint a fehérje magában volt (azért ne fordítsd fel a tálat, hogy kiesik-e, mert igen.)

Én is előmelegített villanysütőben, 170 fokon, alsó-felsővel sütöm, nem légkeveréses, de lehet, hogy az rásegítene.


Egyébként nekem a darázsfészek hajlamos kicsit felül jobban megégni, és azt szoktam csinálni, hogy mikor pont jó a teteje, rá szoktam borítani egy alufóliát. Csak simán rádobom, nem hajtogatom, meg ilyenek.

Nem magamtól vagyok ilyen okos, anyukám tippje, de mindig beválik. husiknál is szoktam így.


Remélem, segít.

2010. dec. 5. 09:36
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/3 anonim ***** válasza:

előző vagyok,

és persze a sütőport megint kifelejtettem. :))

hivatalosan a liszttel együtt megy bele.


és még valamit: nekem a nokedlire is azt tanították, hogy nem kell simára kikeverni a tésztáját, mert az elrontja. Itt sem gond, ha a liszt nincs olyan nagyon tökéletesen elkeverve, elég, ha nincsenek benne kilós lisztgombócok.

2010. dec. 5. 09:39
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!