Hogyan kell sutni a piskóta tésztát? Mindig megég a teteje.
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz1.png)
Szia!
előmelegített sütőben, 175 fokon szoktam és csak alsó sütésre teszem be. Az enyém nem légkeveréses. Azokba kicsit alacsonyabb hőfokra kell, lehet 150 is elég.
Én is kidobtam vagy 3 piskótát mire kitapasztaltam. :)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz0.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz0.png)
én is így jártam, a piskóta szerintem kifejezetten olyan dolog, hogy gyártod, gyártod, aztán egyszer csak elkezd sikerülni... fura, de így van.
Én mostanában simán kihagyom (általában kifelejtem ugyanis) a sütőport, és vastag, puha, könnyű lesz a piskóta.
Úgy szoktam csinálni, hogy a kisebbik tepsimbe (úgy 20*30 centi lehet) 4 tojásból csinálom. 4 tojás fehérjét felverem 4 evőkanál cukorral (kristály, nem vacakolok) robotgéppel. Utána átválok hablapátra, és kézzel beleforgatom a sárgáját. A legvégén kanalanként megy bele a szintén 4 evőkanál liszt. nagyon óvatosan "aláemelni" kell, és majdnem ugyanolyan hab lesz, mint a fehérje magában volt (azért ne fordítsd fel a tálat, hogy kiesik-e, mert igen.)
Én is előmelegített villanysütőben, 170 fokon, alsó-felsővel sütöm, nem légkeveréses, de lehet, hogy az rásegítene.
Egyébként nekem a darázsfészek hajlamos kicsit felül jobban megégni, és azt szoktam csinálni, hogy mikor pont jó a teteje, rá szoktam borítani egy alufóliát. Csak simán rádobom, nem hajtogatom, meg ilyenek.
Nem magamtól vagyok ilyen okos, anyukám tippje, de mindig beválik. husiknál is szoktam így.
Remélem, segít.
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz0.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz0.png)
előző vagyok,
és persze a sütőport megint kifelejtettem. :))
hivatalosan a liszttel együtt megy bele.
és még valamit: nekem a nokedlire is azt tanították, hogy nem kell simára kikeverni a tésztáját, mert az elrontja. Itt sem gond, ha a liszt nincs olyan nagyon tökéletesen elkeverve, elég, ha nincsenek benne kilós lisztgombócok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!