Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Mi a tökéletes kókuszos csiga...

Mi a tökéletes kókuszos csiga receptje?

Figyelt kérdés
Én egyszer csináltam, nem akart összeállni a tészta, annyira kínos volt, soká tartott mire valahogy sikerült. Ezért kíváncsi vagyok, hol rontottam el vagy esetleg nem jó receptet szereztem. Tehát csak receptet kérek és lehet mellé hozzáfűznivaló. Köszönöm.:)
2009. jan. 18. 02:15
 1/6 anonim ***** válasza:
100%

Kókuszos csiga


Hozzávalók


50 dkg liszt

20 dkg margarin

2 dkg éleszto

4 tojássárgája

1 evokanál cukor

csipet só

töltelékhez:

4 tojásfehérje

20 dkg porcukor

20 dkg kókuszreszelék


Az élesztot tejben felfuttatjuk, majd hozzáadjuk a többi alapanyagot is. Ezeket összegyúrjuk, és késfoknyi vastagra kinyújtjuk. A töltelékhez a tojásfehérjéket kemény habbá verjük, belekeverjük a porcukrot és a kókuszreszeléket. A krémmel megkent tésztát ujjnyi csíkokra vágjuk és feltekerjük. Megsütjük és ha kihult vaníliás porcukorba mártjuk. Töltelékbe a kókuszreszelék helyett tehetünk darált diót és kakaóport.

nekem ez a recapt van meg,jó szokott lenni

2009. jan. 18. 07:39
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/6 anonim ***** válasza:

Kókuszos csiga recept Nyomtatás E-mail


40 dkg liszt, 1 ráma, 2dkg élesztõ, 2 evõkanál tejföl, 2 db tojás.


Ezeket összegyúrjuk, 4 részre osztjuk. 4 tojás fehérjét 30 dkg cukorral gõz fölött felverünk keményre. A felvert habba belekeverünk 15 dkg kókuszreszeléket, vagy diót is tehetünk. A négy lapot bekenjük a krémmel, és felcsavarjuk, majd felszeljük és kisütjük. Tetejét vaníliás porcukorral meghintjük.

2009. jan. 18. 07:41
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/6 anonim ***** válasza:

Kókuszos csiga

Hozzávalók a tésztához: 45 dkg simaliszt, 25 dkg margarin, 5 dkg cukor, 2 dkg élesztő, 4 tojássárgája.

Töltelékhez: 4 tojásfehérje, 30 dkg porcukor, 1 vaníliás cukor, 1 mokkáskanál ecet, 15 dkg kókuszreszelék.


Az élesztőt felfuttatni, és a hozzávalókból könnyen nyújtható tésztát gyúrni. 1 órát keleszteni. A fehérjéket kemény habbá verjük, belerakjuk a cukrot, vaníliás cukrot és az ecetet. Tovább verni, míg jó kemény lesz, akkor bele a kókuszt.

A tésztát 3-4 mm vékonyra nyújtjuk, rá a tölteléket és feltekerjük. Két tekercs lesz belőle, azt szeleteljük kb. 1 cm-es darabokra, és tepsibe rakjuk. Forró sütőbe tesszük, majd takarékon aranysárgára sütjük. Félidőben cukros vízzel megkenjük. Innentől könnyen megég. (Egy kipróbált, számomra nagyon finom sütemény.)

2009. jan. 18. 07:42
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/6 A kérdező kommentje:
Kösziiiiii!!!!!! :)
2009. jan. 19. 10:10
 5/6 anonim ***** válasza:
nekem soha nem áll össze, ha csak azt teszem bele, amit a recept ír - úgyhogy adni szoktam hozzá 2-3 ek tejfölt vagy löttyentek bele annyi tejet (fél vagy 1 dl) hogy szép sima, gyúrható tésztát kapjak - mindig tökéletes lesz a végeredmény
2009. jan. 19. 15:10
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/6 A kérdező kommentje:
köszi az aranyat érő tanácsot!:):) :)
2009. jan. 20. 09:33

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!