Leírjátok nekem a tökéletes zöldborsófőzelék receptjét?
Várok egyéni specialitásokat, változatokat is.
Előre is nagyon köszönöm Nektek!
Én cukor nélkül csinálom, babérlevéllel, bazsalikommal, petrezselyemmel, sóval, borssal, fokhagymával és egy leheletnyi pirospaprikával. Ezt mind beleteszem, amikor elkezdem főzni (kivéve a fokhagymát, de csak mert úgy gyorsabb, ha akkor pucolom meg, amikor már fenn van a borsó a tűzön), aztán csinálok neki egy habarást, liszt és joghurt 1:1 arányban. Jó sokat csinálok, mert a párom folyósan szereti a főzeléket. Aztán ezt belekeverem, összerottyantom és kész.
Nagyon finom! Véletlenül próbáltam ki joghurttal, de azóta csak így csinálom, mindenki nagyon szereti.
Szerintem a legfinomabb:
csinálok egy rántást,abba teszem bele az üveges konzerv zöldborsót (lével együtt),teszek rá tejet,ízesítem vegetával,egy kis cukorral,petrezselymet is tehetsz rá..
10 perc alatt kész,és olyan,mint a napköziben. Fini!!!!
párold meg félig puhára a borsót egy kis sóval, én nem teszek bele cukrot.
pirospaprikás rántást csinálok, kicsi víz kicsi tej , sok petrezselyem és összerottyantani az egészet.
imádom
én nem állítom a saját főztömről, hogy tökéletes, mert ami
nekünk finom és tökéletes, az más háztartásokban lehet, hogy nem is lenne úgynevezett "tökéletes", ha már ezt a szót választottad:)
én vizben felteszem a friss, vagy mirelit zöldborsót, annyival,hogy éppen ellepje. egy csipet szódabikarbónát,
ételízesítőt teszek bele, és ha puha, egy világos, enyhén fokhagymás ,paprikás rántassal berántom.
ha egy kicsit sűrű lenne a rántástól, egy pici tejjel hígítom, de tényleg csak kicsivel.
a friss petrezselyem nálunk is természetes, de néha szoktam egy kis friss bazsalikomlevéllel is feldobni.
cukrot csak akkor teszek bele egy picurkát, ha eleve nem volt édeskés a zöldborsó.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!