Leírjátok nekem a tökéletes zöldborsófőzelék receptjét?
Várok egyéni specialitásokat, változatokat is.
Előre is nagyon köszönöm Nektek!
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz1.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz1.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz1.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz1.png)
Én cukor nélkül csinálom, babérlevéllel, bazsalikommal, petrezselyemmel, sóval, borssal, fokhagymával és egy leheletnyi pirospaprikával. Ezt mind beleteszem, amikor elkezdem főzni (kivéve a fokhagymát, de csak mert úgy gyorsabb, ha akkor pucolom meg, amikor már fenn van a borsó a tűzön), aztán csinálok neki egy habarást, liszt és joghurt 1:1 arányban. Jó sokat csinálok, mert a párom folyósan szereti a főzeléket. Aztán ezt belekeverem, összerottyantom és kész.
Nagyon finom! Véletlenül próbáltam ki joghurttal, de azóta csak így csinálom, mindenki nagyon szereti.
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz0.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz1.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz0.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz1.png)
Szerintem a legfinomabb:
csinálok egy rántást,abba teszem bele az üveges konzerv zöldborsót (lével együtt),teszek rá tejet,ízesítem vegetával,egy kis cukorral,petrezselymet is tehetsz rá..
10 perc alatt kész,és olyan,mint a napköziben. Fini!!!!
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz1.png)
párold meg félig puhára a borsót egy kis sóval, én nem teszek bele cukrot.
pirospaprikás rántást csinálok, kicsi víz kicsi tej , sok petrezselyem és összerottyantani az egészet.
imádom
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz1.png)
én nem állítom a saját főztömről, hogy tökéletes, mert ami
nekünk finom és tökéletes, az más háztartásokban lehet, hogy nem is lenne úgynevezett "tökéletes", ha már ezt a szót választottad:)
én vizben felteszem a friss, vagy mirelit zöldborsót, annyival,hogy éppen ellepje. egy csipet szódabikarbónát,
ételízesítőt teszek bele, és ha puha, egy világos, enyhén fokhagymás ,paprikás rántassal berántom.
ha egy kicsit sűrű lenne a rántástól, egy pici tejjel hígítom, de tényleg csak kicsivel.
a friss petrezselyem nálunk is természetes, de néha szoktam egy kis friss bazsalikomlevéllel is feldobni.
cukrot csak akkor teszek bele egy picurkát, ha eleve nem volt édeskés a zöldborsó.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!