Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Leírjátok nekem a tökéletes...

Leírjátok nekem a tökéletes zöldborsófőzelék receptjét?

Figyelt kérdés

Várok egyéni specialitásokat, változatokat is.

Előre is nagyon köszönöm Nektek!


2011. jún. 11. 21:02
 1/10 anonim ***** válasza:
Számomra ez a tökéletes...vizet forralok, teszek bele 2-3 ek. cukrot, pici sót, bele a borsó amíg fő addig tejszínbe (fél liter) lisztet keverek, annyit, h tejfölszerű legyen, ez mehet a borsóhoz, összekeverem, és addig főzöm amíg a borsó meg nem puhul. mi virslit szoktunk sütni hozzá (igen, édes főzelékkel sós virsli) de én csak üresen szeretem a főzelékeket(menzás rossz élmény, mindig beletették a főzelékbe a pörköltet)...a virslit megeszem a végén.
2011. jún. 11. 21:13
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/10 anonim ***** válasza:
mi picike vizzel hígitott piritott cukrot keverünk bele a végén.
2011. jún. 11. 21:15
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/10 anonim ***** válasza:
Olyan,hogy tökéletes... Vannak standardok,pld. ha étlapra kerül ez az étel,akkor mindenütt elvileg ugyanolyannak kellene lennie.Az pedig: Kevés zöldhagymával minimális olajban a zöldborsót sóval,kevés cukorral megpárolod, kevés fehérborssal meghinted,liszttel megszórod,fele víz-fele tej keverékével felengeded a megfelelő sűrűség eléréséig.Tálalás előtt finomra vágott petrezselyemmel meghinted,és a tányérokra egy-egy kiskanál tejszínt csorgathatsz. Ez a standard.De háztartásokban én még soha senkit nem láttam ilyen cukorborsó főzeléket csinálni(különben érdemes,mert abszolút finom),a leggyakrabban valami pirospaprikás-fokhagymás-rántásos borzalmat szokás elkövetni,valami fatális tévedés okán,és általában szeretik is ezt az emberek-vagyis EZT szeretik,így aztán üzemi menzákon már a standardtól ebbe az irányba megy a dolog.
2011. jún. 11. 21:19
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/10 anonim ***** válasza:

Én cukor nélkül csinálom, babérlevéllel, bazsalikommal, petrezselyemmel, sóval, borssal, fokhagymával és egy leheletnyi pirospaprikával. Ezt mind beleteszem, amikor elkezdem főzni (kivéve a fokhagymát, de csak mert úgy gyorsabb, ha akkor pucolom meg, amikor már fenn van a borsó a tűzön), aztán csinálok neki egy habarást, liszt és joghurt 1:1 arányban. Jó sokat csinálok, mert a párom folyósan szereti a főzeléket. Aztán ezt belekeverem, összerottyantom és kész.

Nagyon finom! Véletlenül próbáltam ki joghurttal, de azóta csak így csinálom, mindenki nagyon szereti.

2011. jún. 11. 21:23
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/10 anonim ***** válasza:
Kevés olajon megdinsztelem a borsót (frisset), felöntöm annyi vízzel, amennyi ellepi, dobok bele kis fej hagymát, egy darab zöldpaprikát, cukrozom, sózom ízlés szerint, majd puhára főzöm. Pirospaprikás rántást készítek, amibe teszek petrezselyemzöldet is, felöntöm tejszínnel vagy tejjel és összeforralom. Sokfélét kipróbáltam, nekem ez ízlik a legjobban.
2011. jún. 11. 21:28
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/10 anonim ***** válasza:
Pici zsíron átforgatom a borsót és az apróra vágott petrezselymet, csipet sót, kevés cukrot teszek rá, és kevés vízzel födő alatt puhára párolom. Majd lisztet szórok rá, gyorsan összekavarom, és hideg vízzel felöntöm úgy, hogy főzelék sűrűségű legyen.
2011. jún. 12. 07:38
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/10 anonim ***** válasza:
Én standardet csinálok akkor, mert én így csinálom, hagyma nélkül, de tejjel.
2011. jún. 12. 08:45
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/10 anonim ***** válasza:

Szerintem a legfinomabb:

csinálok egy rántást,abba teszem bele az üveges konzerv zöldborsót (lével együtt),teszek rá tejet,ízesítem vegetával,egy kis cukorral,petrezselymet is tehetsz rá..

10 perc alatt kész,és olyan,mint a napköziben. Fini!!!!

2011. jún. 19. 10:49
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/10 anonim ***** válasza:

párold meg félig puhára a borsót egy kis sóval, én nem teszek bele cukrot.

pirospaprikás rántást csinálok, kicsi víz kicsi tej , sok petrezselyem és összerottyantani az egészet.

imádom

2011. jún. 19. 19:13
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/10 anonim ***** válasza:

én nem állítom a saját főztömről, hogy tökéletes, mert ami

nekünk finom és tökéletes, az más háztartásokban lehet, hogy nem is lenne úgynevezett "tökéletes", ha már ezt a szót választottad:)

én vizben felteszem a friss, vagy mirelit zöldborsót, annyival,hogy éppen ellepje. egy csipet szódabikarbónát,

ételízesítőt teszek bele, és ha puha, egy világos, enyhén fokhagymás ,paprikás rántassal berántom.

ha egy kicsit sűrű lenne a rántástól, egy pici tejjel hígítom, de tényleg csak kicsivel.

a friss petrezselyem nálunk is természetes, de néha szoktam egy kis friss bazsalikomlevéllel is feldobni.

cukrot csak akkor teszek bele egy picurkát, ha eleve nem volt édeskés a zöldborsó.

2011. jún. 20. 07:16
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!