Írnátok nekem igazi zöldborsófőzelék receptet?
Figyelt kérdés
Rántásos és habarásos egyaránt érdekel! Köszönöm!2010. ápr. 20. 13:40
1/10 anonim válasza:
Olajon elkezdjük a borsót dinsztelni. Só, bors. Felönteni vízzel, hogy ellepje. Kb fél óra fövés kell neki. Kóstolgatod hogy elég sós e. Számolni kell vele, hogy a rántás sűríti, szóval leve maradjon elég. Fél pohár tejföl belekeverünk és rántást teszünk rá. Ennyi, mi így szeretjük.
2/10 anonim válasza:
vízbe só + bors + fokhagyma + kis szerecsendió, felaprított hagyma esetleg ...bele a borsó (zsengét, mirelitet 4-5 percig főzöd), a víz éppen csak lepje el a borsót, majd tejfölös habarást bele (kis pirospaprikával, hogy színe legyen)
3/10 anonim válasza:
kb úgy csinálom, mint első, csak a köv. különbséggel: én vajon párolom nem olajon, teszek bele friss petrezselyem zöldjét is összevágja, ha puha a borsó, akkor tejet simára keverek kevés liszttel és azzal sűrítem.
néha nem liszttel sűrítek, hanem kiveszek egy kevés borsót, azt leturmixolom és azt öntöm vissza a tejjel, tehát saját magával a borsóval történik a sűrítés.
4/10 anonim válasza:
Az igazi borsófőzelékbe pontosan 1003 szem borsó kell!
5/10 anonim válasza:
Mi édesen szeretjük, anno ahogy az iskolában a menzán. Veszek üveges bonduelle zöldborsót, felteszem főni. Pici só, épp hogy és cukor. Ha félig megfőtt, bele a habarás és főzöm a végéig.
6/10 anonim válasza:
tényleg kis cukrot is teszek bele!
-3.-
7/10 anonim válasza:
Olajon párolom, kevés v.hagymát reszelek bele.
Ha puha, meghintem kevés liszttel, átkavarom, és tejjel öntöm fel.Akkor sózom, + cukrot nem teszek bele.
Petrezselyemlevelet elbír a végén.
8/10 anonim válasza:
olajon felfuttatok kis lisztet, utána bele a borsó (üveges bonduelle, a lét is beleöntöm), aztán a tej (kb fél liter), utána pedig még egy kevés lisztet, amíg meg nem szilárdul valamennyire. sót cukrot én nem rakok bele.
9/10 anonim válasza:
ehhez miért kell ekkora tudomány ????
10/10 anonim válasza:
Párol,meghintem liszttel,felengedem vizzel,pici cukor is kell,és jó sok petrezselyem.Én is szereten a botmixerrel kicsit szétcsapatni,még a gyerek babakora óta:)Szép élénkzöld szint kap ettől,könnyebben emlszthető.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!