Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Zöldborsófőzelék konzervból?...

Zöldborsófőzelék konzervból? Le tudná valaki írni, hogyan kell elkészíteni? Teljesen kezdő vagyok!

Figyelt kérdés
2010. nov. 9. 16:25
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
72%

Leírom, hogy én, hogy csinálom. Nálunk a családban ahányan vagyunk, annyifélét csinálunk.

3 kanál olajat felforrósítasz, megpirítasz benne 2 evőkanál lisztet. Felöntöd kicsi tejjel, elkavarod, beleteszed a borsót. Felöntöd még annyi tejjel,hogy ne legyen híg. Teszel bele ízlés szerint cukrot (kb 3 e.k) Amikor elég puha a borsó (a konzervet nem sokáig kell főzni), félrehúzod, teszel bele egy kicsi tejfelt (nem muszáj, de finomabb.) Visszateszed, félpercig főzöd, és kész.

Többfélét csináltam már, de szerintem ez a legfinomabb. Sokan csak vízben főzik.

2010. nov. 9. 16:35
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/11 anonim ***** válasza:
27%
Az én verzióm: 4 kanál olaj, 2 evőkanál liszt ezt elkeverem, majd beleöntöm a konzervborsót, persze a leve nélkül. Felengedem vizzel, és kevergetem, amígmeg nem sűrűsödik. Én még egy kis csemegepaprikát is szoktam beletenni még a rántásba. És kész!
2010. nov. 9. 16:38
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/11 anonim ***** válasza:
45%
16.38-as miért öntöd le a jó borsó levet, és raksz helyette vizet? Nem értem. Különben is vizzel milyen már? Kedves első. A borsó teljesen puha, igy csak addig kell rotyogtatni, mig a liszt iz eltünik. A főzelék lelke pedig a petrezselyem. Apróra vágva a vége felé beletéve.
2010. nov. 9. 17:44
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/11 anonim ***** válasza:
Én úgy csinálom, mint a második válaszoló, de a borsó levét is felhasználom, és tejjel öntöm fel!
2010. nov. 9. 18:02
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/11 anonim ***** válasza:
68%
Én is tejjel csinálom, csak habarom. A konzervborsót levével együtt beleöntöm a lábasba, apróra vágott petrezselymet teszek hozzá. Felforralom (főzni nem kell, mert a konzerv borsó puha) a tejet elkeverem 1-2 evőkanál liszttel, és ezzel sűritem be a főzeléket.
2010. nov. 9. 18:08
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/11 anonim ***** válasza:
19%

Én mindig fogyózom, meg amúgy sem szeretem a túl olajos dolgokat, ezért nem rántom.

1. felteszem a borsót főni, öntök hozzá annyi vizet, hogy ellepje, meg még egy kicsit (mert a párom folyósan szereti).

2. beleteszem a fűszereket: só, pici bors, petrezselyem, bazsalikom. Ebből egyedül a só az, amit muszáj beletenni, a többi ízlés szerint módosítható, de nekünk így ízlik a legjobban.

3. egy bögrébe teszek 2 evőkanál lisztet és 2 evőkanál tejfölt, jól összekeverem.


4. amikor nagyjából megfőtt a borsó (ez olyan 10-15 perc), a vizéből néhány kanállal belekeverek a bögrébe a habarásba, hogy folyós legyen. Majd ráöntöm a borsóra.

5. innentől számítva 1-2 percig főzöm még, közben folyamatosan keverem, nehogy odaégjen. Ekkor megkóstolom, és ha megfőtt a liszt, elzárom. (azt könnyű megállapítani, hogy megfőtt-e, ha nincs lisztíze, akkor igen :) )


Eleinte én is rántással csináltam, de aztán utánanéztem, hogy 1 kanál olaj 90 kalória, tejfölből ugyanez csak 40, és még finomabb is és nehezebb odaégetni, azóta csak ezt a fajtát főzöm, szerintem sokkal egészségesebb.

2010. nov. 9. 18:11
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/11 anonim ***** válasza:
13%

Most pedig jöjjön az én verzióm.

Felteszed a z.borsót annyi vízzel, hogy éppen ellepje főni. Sózod és cukrozod (cukor majdnem 2x annyi, mint a só). Ha a borsó puha, akkor rántást készítesz, DE! pirospaprika nélkül és mindenképpen tejjel.

Rántás: olaj az edény aljára és bele liszt. Ezt kavargatod, főzöd még olyan lágy barnás nem lesz. Ha megvagy vele, felöntöd HIDEG tejjel, és ezt rá a z.borsóra. Amikor megkostolod és túl rántás ízű, akkor önts még rá egy kis tejet.

Jó étvágyat!

2010. nov. 9. 18:22
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/11 anonim ***** válasza:
19%

Utolsó vagyok.

Lemaradt, hogy rántással még főzd olyan 10 percig.

2010. nov. 9. 18:23
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/11 anonim ***** válasza:
51%
A 17.44-es- nek igaza van. A Kérdező eleve konzerv borsóból kérte a receptet, ami teljesen puha. Jól össze lett zavarva. 30 éve főzök mindennap, de most a helyében nem tudnám kinek higgyek?
2010. nov. 9. 18:34
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/11 A kérdező kommentje:
köszönöm a sok gyors választ, majd kísérletezem! remélem menni fog! :)
2010. nov. 9. 19:24
1 2

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!