Zöldborsófőzelék konzervból? Le tudná valaki írni, hogyan kell elkészíteni? Teljesen kezdő vagyok!
Leírom, hogy én, hogy csinálom. Nálunk a családban ahányan vagyunk, annyifélét csinálunk.
3 kanál olajat felforrósítasz, megpirítasz benne 2 evőkanál lisztet. Felöntöd kicsi tejjel, elkavarod, beleteszed a borsót. Felöntöd még annyi tejjel,hogy ne legyen híg. Teszel bele ízlés szerint cukrot (kb 3 e.k) Amikor elég puha a borsó (a konzervet nem sokáig kell főzni), félrehúzod, teszel bele egy kicsi tejfelt (nem muszáj, de finomabb.) Visszateszed, félpercig főzöd, és kész.
Többfélét csináltam már, de szerintem ez a legfinomabb. Sokan csak vízben főzik.
Én mindig fogyózom, meg amúgy sem szeretem a túl olajos dolgokat, ezért nem rántom.
1. felteszem a borsót főni, öntök hozzá annyi vizet, hogy ellepje, meg még egy kicsit (mert a párom folyósan szereti).
2. beleteszem a fűszereket: só, pici bors, petrezselyem, bazsalikom. Ebből egyedül a só az, amit muszáj beletenni, a többi ízlés szerint módosítható, de nekünk így ízlik a legjobban.
3. egy bögrébe teszek 2 evőkanál lisztet és 2 evőkanál tejfölt, jól összekeverem.
4. amikor nagyjából megfőtt a borsó (ez olyan 10-15 perc), a vizéből néhány kanállal belekeverek a bögrébe a habarásba, hogy folyós legyen. Majd ráöntöm a borsóra.
5. innentől számítva 1-2 percig főzöm még, közben folyamatosan keverem, nehogy odaégjen. Ekkor megkóstolom, és ha megfőtt a liszt, elzárom. (azt könnyű megállapítani, hogy megfőtt-e, ha nincs lisztíze, akkor igen :) )
Eleinte én is rántással csináltam, de aztán utánanéztem, hogy 1 kanál olaj 90 kalória, tejfölből ugyanez csak 40, és még finomabb is és nehezebb odaégetni, azóta csak ezt a fajtát főzöm, szerintem sokkal egészségesebb.
Most pedig jöjjön az én verzióm.
Felteszed a z.borsót annyi vízzel, hogy éppen ellepje főni. Sózod és cukrozod (cukor majdnem 2x annyi, mint a só). Ha a borsó puha, akkor rántást készítesz, DE! pirospaprika nélkül és mindenképpen tejjel.
Rántás: olaj az edény aljára és bele liszt. Ezt kavargatod, főzöd még olyan lágy barnás nem lesz. Ha megvagy vele, felöntöd HIDEG tejjel, és ezt rá a z.borsóra. Amikor megkostolod és túl rántás ízű, akkor önts még rá egy kis tejet.
Jó étvágyat!
Utolsó vagyok.
Lemaradt, hogy rántással még főzd olyan 10 percig.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!