Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Tökéletes palacsinta receptje?

Tökéletes palacsinta receptje?

Figyelt kérdés

Mit ajánlotok?

Sütök-főzök már majdnem 20 éve, de ez a fránya palacsinta soha nem sikerül. Valami bevált recept kéne! + infó, hogy miben sütitek.

Olyan palacsintát szeretnék végeredménynek, ami puha (balatoni bódés 80Ft-os-t).

Előre is köszönöm!


2011. máj. 5. 10:54
 1/6 anonim ***** válasza:

3..4dl liszt (pohárral lehetett mérni, azért dl-ben van), 1 tojás, kevés (mondjuk fél pohár) tej. Botmixerrel csomómentesre kevered, majd annyi tejet teszel hozzá, hogy mézszerűen folyjon. (Botmixerrel kevered.) Ha megvan, még egy fél pohár tej vagy szódavíz kell bele, és persze jól el kell keverni.


Kisütése: teflonos serpenyőben, amibe az első palacsinta előtt teszel egy evőkanál étolajat. Mikor felmelegedett, szétrázod az olajat, hogy a serpenyő minél nagyobb részén legyenek olajcseppek. (A forró olaj cseppekbe áll össze a teflonon, nem terül. Ha terül, szar a teflon --> kukában a serpenyő helye.)

A forró serpenyőbe beteszel 1 merőkanál tésztát, forgatással elegyengeted, és közepes tűzön sütöd. Ha a fehér színe mindenütt opálos sárgásra változott, és a szélei egy kicsit felpöndörödtek, feldobod, megfordítod. Kb. 2/3 annyi ideig kell sütni a másik felét, mint az elsőt. (Fordítod, ellenőrzöd. Ha szép barnás, vagy sárgás, barna foltokkal, jó.)

2011. máj. 5. 11:07
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/6 anonim ***** válasza:
Nekem is van egy receptem. 3dl tej, 1 egész tojás, 1 ek. kristálycukor, 1 ek. étolaj, 1 csipet só kb. 3dl nem tömörített liszt és mindehez kb 1dl szódvíz vagy szénsavas ásványvíz. Alapos keverés után, a híg méz állagához hasonlító csomómentes keverék süthető. (ha túl sűrű akkor további szóda vagy ásványvíz ha túl híg liszt adagolással orvosolható)
2011. máj. 5. 11:48
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/6 A kérdező kommentje:
Nem kell állni hagyni a nyers tésztát?
2011. máj. 5. 12:58
 4/6 anonim ***** válasza:

Nem kell.

Én 20 dkg liszt, 5-6 dl tej, 2 tojás, 1 vaníliás cukor, egy csipet Bourbon vaníliás cukor, csipet só, csipet sütőpor, esetleg íznek fahéj.Kell a tésztába is olaj, úgy 2 kanálnyi+ pici víz, de ez elhagyható.

A sütés az, amit az előttem lévők írtak.

2011. máj. 5. 17:25
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/6 anonim válasza:
A tökéletes palacsinta mindig az amit a Nagyanyád ill.anyud csinál! Vagy ami az első. Én nem nagyon szeretem ezeket a túlcicomázott mázas mézes palacsintákat. A természetes hagyományos a legjobb!
2011. máj. 5. 20:21
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/6 anonim ***** válasza:

2 tojás, 30 dkg liszt, 5 dl tej vagy ásványvíz

kis adagokban dolgozd el először liszt aztán kis folyadék, ne hagyd állni rögtön süsd.

2011. máj. 7. 00:18
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!