Fini tojásleves recept?
Én így készítem:
Olajon lisztet futtatok, felöntöm vízzel és dobok bele babérlevelet, pici ecetet, köményt (egészet és őröltet is) borsot, pirospaprikát, egész fej hagymát, valamint vegetát.
Felverek 3 tojást és úgy 20 perc után, lassú kevergetés közben hozzáöntöm, majd még 3-4 egész tojást is bele teszek. Főzöm még vagy 10 percig és csókolom. :)
Én tk. lisztből és olajból csinálok rántást, erre teszem a köményt, fél perc múlva a pirospaprikát (ha nem pirítod a fűszereket, nem lesz ízük, de vigyázni kell, mert ha a paprika megég, keserű lesz), kb. 3-szor átkeverem, majd felöntöm vízzel (hideggel, különben csomós lesz a rántás), jól elkeverem. Só, vegeta. (Babérlevelet lehet, ecetet nem szoktam, azt mindenki ízlés szerint a tányérban - én pl. utálom.) Felforr, addig főzöm, míg elfő a habja és nincs lisztíze. Felverem a tojásokat, beleöntöm, fél perc alatt megfő, és kész. A párom szereti, ha emellé még egész tojásokat is ütök, de akkor, mikor beleütöd az egész tojás, egy ideig nem szabad keverni és utána is csak óvatosan, mert szétmegy. Azt se szoktam sokáig főzni, úgy jó, ha még lágy a belseje.
Tányérben lehet ecetezni vagy erőspaprikázni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!