Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Nagyon kevés olajam van...

Nagyon kevés olajam van itthon. A fasírtnak való viszont be van keverve már. Mit ajánlotok?

Figyelt kérdés

Szoktam egybesütni közepén főtt tojással, de most arra gondoltam, hogy a sütőben sütném a fasírt gombócokat. Valaki csinált már ilyet? Kb ennyi olaj van itthon, a serpenyő alját nem fedi be. Ha így sütöm, ugyanolyan ízletes lesz a fasírt mint gázon, olajban kisütve? A két pici alszik, de a hótól amúgy sem tudnánk elmenni a boltba. ;-(

Vagy lehet vajjal is sütni esetleg? Nem fog hamar megégni a vaj? Mivel lehetne még helyettesíteni az olajat? Zsírt nem tartunk otthon.

Minden tanácsot szívesen fogadok.

2010. dec. 2. 15:11
 1/6 anonim ***** válasza:

Simán megsütheted gombócba, én is szoktam úgy mert gyorsabb. Nem lesz olyan ropogós (nyilván, bő zsiradékban másabb) de az íze ugyanolyan.

Ha kicsit ellapítod, és a tetejét is meglocsolod egy kis olajjal, hamarabb is kész van, és kicsit ropogósabb is lesz. Alá mindenképpen kell olaj, kis zsemlemorzsa se árt, és ha nagyon kiszáradni látszik akkor egy kis víz.

2010. dec. 2. 15:16
 2/6 anonim ***** válasza:
Még annyi, hogy a vaj tényleg megég, de olajból sütőben sütve nagyon kevés is elég.
2010. dec. 2. 15:18
 3/6 anonim ***** válasza:
Tedd bele muffinsütőbe,kicsit kiolajozva vagy papírba,úgy is jó lesz. A fasírot viszont jobb zsírban sütni,mert jobb ízű,mint olajban.
2010. dec. 2. 15:19
 4/6 A kérdező kommentje:

ok, akkor kis lapos gombócokként megy a sütőbe

köszi a válaszokat

2010. dec. 2. 15:25
 5/6 anonim ***** válasza:
Tegnap láttam a Duna tv-n. Betyár gombóc. Fasirt husból csinálták. Nagyon jó ötlet volt. Ha nincs gombád, jó más szószban is, pl vadas. Egy kis zöldség biztos van otthon. Keress rá, ha érdekel. De ha kéred le is irom.
2010. dec. 2. 15:25
 6/6 A kérdező kommentje:
köszönöm, rákeresek majd egy következő alkalomhoz, most már beraktam a sütőbe
2010. dec. 2. 15:41

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!