Kelt tésztát hogy fagyasszam le? Meddig áll el?
Figyelt kérdés
Szabin vagyok, van egy kis időm, arra gondoltam, csinálok kelt tésztát, egy adagot megsütök, a többit lefagyasztom. Gyakran veszünk kész péksütiket, de nagyon drágák, és nem mindig finom. Ha lefagyasztom, elég lenne csak pl. reggel megsütni, és vihetjük.Működik ez?2010. dec. 1. 10:14
1/5 anonim válasza:
Szerintem ne a tésztát fagyaszd le, hanem süsd meg, és a kész sütit fagyaszd le ha kihült. Amikor előveszed, szobahőmérsékleten kienged, teljesen olyan lesz, mintha most sütötted volna. Én a mikrós kiolvasztást nem szeretem.
3/5 A kérdező kommentje:
Köszönöm. Kipróbálom így is, de a férjem amilyen válogatós, tuti a nyers lefagyasztás mellett szavaz.
2010. dec. 1. 10:43
4/5 anonim válasza:
szia! Mi a pékségben mindíg úgy csináljuk, hogy a kialakított tésztát fagyasztjuk le (kifli,kakaós csiga, pozsonyi kifli, túrós batyu, hogy egy párat említsek). A kiengegéshez és megkelesztéséhez kell egy pár óra. De ha este lefekvés előtt sütőpapírral borított tálcára kisorakoztatod, beteszed a hűtőbe, reggelre szépen kienged, kicsit kint a radiátor/kályha közelében keleszted és már sütheted is. Remélem segítettem!
5/5 A kérdező kommentje:
Köszönöm. Mindjárt neki is állok, sütök egy adagot, piskótatekercs kíséretében.:-)
2010. dec. 1. 11:11
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!