Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Nem tudom minek, de vettem...

Nem tudom minek, de vettem 1kg fehérpecsenyét, mit készíthetek belőle?

Figyelt kérdés
Esetleg gulyáslevest?
2010. nov. 26. 16:43
 1/9 anonim ***** válasza:
100%

Á... ahhoz sz.tem túl jó.

Én is szoktam venni, fullosan lehártyárom, és abból szoktam tatárt csinálni. Mégse 6000 ft kilója, és egy kis trükközéssel ugyanolyan jót lehet csinálni, mint bélszínből.

2010. nov. 26. 16:54
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/9 anonim ***** válasza:
100%
Gulyást ne! Az lábszárból finom, esetleg rostélyosból. A fehér pecsenye nem puha hus. Előző jól irta, hogy tatárt lehet belőle 2-szeri átdarálással. Esetleg vadas. Jól bemustározod, babér levelezed a húst,a szeleteket puhára párolod. Ha kéred, leirom, hogy mi hogyan csináljuk a vadas szószt.
2010. nov. 26. 17:29
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/9 anonim ***** válasza:
100%
Pácold be pár napra száraz páccal(fűszerek ízlés szerint,mustár,a végén bekened étolajjal vagy margarinnal,beteszed nejlonzacskóba a hűtő aljába. Akár egy hetet is érlelődhet.)Mikor előveszed,konyhai törlővel törölgesd le,nem szabad lemosni,mert sütéskor megkeményedik.Felszúrhatod keskeny pengéjű késsel.csemegeuborkával és sárgarépával megtűzdelheted, de akár egy-két szál lángolt kolbásszal is.Bacont tekergessél rá kívülről,kötözd is rá.Kevés zsiradékot forrósíts fel,abban minden oldalról pirítsd át kicsit,míg éppen színt kap,majd csökkentsd a hőt,gyenge tűzön,kevés fehér bort alá-aláöntögetve süsd-párold 2-2,5 órán át,fedő alatt.A visszamaradó pecsenyeléből készíthetsz mártást hozzá,hogy milyent,ízlés dolga. Köretnek a krumplipüré vagy dödölle,esetleg zsiradékban megsütött krumplilángos illik.Ha így készíted,emlékezetes lesz.Csak látszólag sok munka,merhogy nem kell ott állni mellette,se amíg pácolódik,se,amíg sül.
2010. nov. 26. 18:40
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/9 A kérdező kommentje:
Szeretem a tatárt,bár ha az orvosom megtudná hogy azt ennék,egy hétig nem állna szóba velem...bélbeteg vagyok:-(,a másik gondom meg az hogy nincs húsdarálom.Lehet elajándékozom inkább,és többet nem veszek.
2010. nov. 26. 19:02
 5/9 anonim ***** válasza:
El ne ajándékozd, isteni vadas lesz belőle!!
2010. nov. 26. 20:02
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/9 A kérdező kommentje:
És azt hogy kell csinálni?
2010. nov. 26. 20:39
 7/9 anonim ***** válasza:
Aktuális még a vadas recept?
2010. nov. 27. 08:44
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/9 A kérdező kommentje:
aktuális
2010. nov. 27. 10:56
 9/9 anonim ***** válasza:
100%
Én igy szeretem. Pár szál fehér, és sárga répát, l nagy krumplit megfőzők 2-3 babér levéllel, sóval l leves kockával, egy-két karika citrommal. Ha puha, a babért, citromot eldobom. A zöldségeket egy kevés lével leturmixolom. Rántást készitek. Kb fél dcl zsiradékon 3-4 kanál lisztet piritok zsemle szinüre, pici piros paprika, mmajd elkeverem l kis pohá tejföllel. Majd az egészet, a turmixolt zöldséget, és a rántást elegyitem, majd lassan összeforralom. Le ne égjen! Izesitem egy kis mustárral, ecettel, citrommal, cukorral, borssal.A húst már leirtam. Ha van kérdésed , szólj. Az igazi klasszikus vadas nem igy készül, ott a zöldségek együtt párolódnak a hussal, de igy egyszerübb. Igy lehet bármilyen hushoz vadas mártást csinálni.
2010. nov. 27. 11:43
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!