Hogyan kell friss csipkebogyóból teát főzni?
Figyelt kérdés
2010. nov. 20. 21:35
1/5 anonim válasza:
Teát szárított dolgokból szoktak főzni.
2/5 anonim válasza:
Csatlakoznék az előző válaszolóhoz. Teát szárított csipkebogyóból szoktak főzni...
3/5 anonim válasza:
Meg is magyarázom miért szárítanak minden teát. Mert a száradásnál a tea fermentálódik kémiai átalakulás kristályosodás jön létre, így használható teának zölden ezek az anyagok nincsenek benne. mintahogy a babkávét se szórakozásból pörkölik hanem kémiai átalakulással pirolízissel hoznak létre vegyületeket benne többek között épp a kávé ízét adót is.
4/5 anonim válasza:
vagy szárított vagy frissen szedett (most már a dér is kicsit megcsípte, lehet szedni) csipkebogyót kettévágsz, meleg de nem forró vízbe beleteszed és hagyod állni legalább fél napot. így kiázik rendesen, leszűröd és jól megiszod. forrázni nem szabad, mert elveszti c vitamin tartalmát. én este készítem be és reggelre már iható.
5/5 anonim válasza:
szia! én csak a 2 végét szoktam levágni, így nem kell kiszedni a szöszt. Nyersből főzöm mindig, nagyon finom, szép piros tea. A csipkebogyó nem teafű, nem kell szárítani.
de ha azt akarod, hogy a vitamin is benne maradjon, akkor csak hideg vízbe áztatod az éjszakára.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!