Milyen köret illik hozza, ha csinalok baconbe tekert
fasirtokat, meg fetaval töltött gombat?
Figyelt kérdés
Ket fajta köretet szeretnek csinalni, meg valami salatat.
2010. nov. 15. 13:41
1/9 anonim válasza:
Szerintem egyik köretnek a rizs (zöldségekkel) mindenképp jó. Talán még a sült krumpli is elmegy. Salátát én görög salátát csinálnék :) paradicsom, paprika, uborka, olívabogyó, fetasajt összekeverve, pici olívaolajjal meglocsolva, só, pici bors és oregano. Meg friss bazsalikom is mehet bele. :)
2010. nov. 15. 14:00
2/9 anonim válasza:
Petrezselymes rizs + francia saláta?
2010. nov. 15. 14:01
3/9 anonim válasza:
Meg még majonézes saláták. Franciasaláta, lilahagymás krumplisaláta, olyan, amibe főtt tojás is van, vagy krumpli-alma. Amit szeretnél. :) Sok féle van nagyon, sőt olyat is lehet, amibe sonkacsíkok vannak.
2010. nov. 15. 14:02
4/9 anonim válasza:
az andi konyháján van a szezámmagos krumpligombóc, az nagyon finom lenne hozzá, meg valami majonézes salátát,
pl. fehérkáposzta sárgarépával, majonézzel isteni.
2010. nov. 15. 14:47
5/9 anonim válasza:
Próbáld ki: aprószemú krumplit hámozol, ha elég kicsi, akár egyben is maradhat, de félbe vágva is szép. Kevés (oliva)olajjal, sóval, zúzott fokhagymával összeforgatod, mellédobsz egy szál rozmaringot, aláöntesz kb.1/2 dl vizet, alufóliával jól lezárod a tepsit és sütőben megsütöd. Az utolsó 10 percben fólia nélkül pirítsd, így a felesleges folyadék is elpárolog róla.
Másik köretnek grillezett zöldségeket tudnék elképzelni, persze, csak ha a vendégek is szeretik. Egy olajozott gáztepsin szépen meg is sülnek amíg a krumpli is a sütőben van.
Mellé sopszka- vagy görögsaláta nagyon finom.
2010. nov. 15. 14:49
6/9 A kérdező kommentje:
köszönöm a valaszokat minndekinek!
Kedves utolso! Tudnal abban segiteni, hogy ezt a krumplit nem lehet valahogy serpenyöben elkesziteni, mert minden mashoz is kell a sütö, es nem lesznek akkor egyszerre keszen. Meg, hogy 6 före kb mennyi krumpli kell hozza? Köszönöm!
2010. nov. 15. 15:31
7/9 anonim válasza:
Miért ne? Tedd bele serpenyőbe, de mindenképpen fedd le, amíg meg nem puhul, mert így az ízek is finoman összeérnek. Nálunk ez nagy sláger, nyáron a grillen is sokszor sütjük köretnek. Általában, ha kiadós saláta van mellé, akkor 6-7 szem parázskrumplit számolok egy főre, ebből jónéhányan nem is tudnak ennyit megenni, így bőven jut a repetázóknak. Jókora serpenyő kell 6 főre :)Ilyenkor már sajnos nincs parázskrumpli, mindenképpen hámozni kell, de sok helyen lehet kisszemű krumplit kapni.
2010. nov. 15. 18:21
8/9 A kérdező kommentje:
köszönöm :) azert nem tudtam, mert teljes konyhai analfabeta vagyok :) ugyanugy kell akkor mindent csinalnom, csak serpenyöben?
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!