Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Más a tyúkhúsleves, mint a többi?

Más a tyúkhúsleves, mint a többi?

Figyelt kérdés
tegnap kaptam egy tyúkot, de én még soha nem főztem tyúkhúsból levest? Hosszabban fő? Mit csináljak a sok főtt hússal, ha nem nagyon szeretjük a főthúst, megsüssem? nem lesz nagyon zsíros a leves? előre is kösz..
2010. nov. 12. 10:34
1 2
 1/16 A kérdező kommentje:
bocs főtthús
2010. nov. 12. 10:35
 2/16 anonim ***** válasza:
egy biztos, isteni levesed lesz:) a főtt húst vagy valami szósszal, paradicsom, torma fogyasszátok, vagy pörköltalapra föltéve, ledarálva finom hortobágyi palacsintának is.
2010. nov. 12. 10:51
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/16 anonim ***** válasza:
95%

Hajnalban, reggel érdemes feltenni. Előbb a megmosott tyúkot, annyi vízben hogy ellepje. Jó kanál sóval, pár szem borssal.

Főjjön fel, de aztán mérsékeld annyira atüzet, hogy sohase forrjon, mert úg ynem lesz finom. Lassan, gyöngyözve kell főnie. Ebben az is segít, hoyg apránként adjuk hozzá a hozzávalókat.Eyg hozzávaló - 10 perc, mire főne, 1 dl hideg víz...megint fő--mire felforrna, másik hozzávaló..stb, és így. Így nagyon fino, és áttetsző tiszta levest kapunk.Lehet, hogy órákig kell figyelni, de megéri: az igazi tyúkhúsleves semmivel sem összemérhető, nagyon finom,. és szinte új erőre kelt. Úgy mondják: Vérré válik.

A hozzávalók:

kanál só, 8 szem bors

1 fej hagyma

3 gerezd fokhagyma

Legalább: 2-3 szál petrezselyem(gyökér), hosszában elhasítva

2 szál répa(kevesebb legyen, mint a petrezselyem.

fél, vagy negyed zellergumó

Ha van: karalábé. kis káposztalavél, vagy kelbimbó, karfiol, gomba

Ami keményebb, azt tedd előbb a levesbe!

Aztán: főzhetsz bele egy krumplit, ettől szebb a leve. És végül: Petrezselyemzöld.


Ha már majdnem kész, kiveheted a tyúkot, és majd átpirítod a sütőben.Az lezs a második

Szerintem érdemes legalább négy órán át főzni. Ha már kezd levállni a csontról, akkor puha.

A tyúkot érdemes megtölteni: Felfújjuk pumpával, vagy csak a kezünkkel elválasztjuk a bőrt a hústól, s megtöltjük. A maradékot a hasába tesszük. Ezzel főzzük, végül átsütjük.Be kell varrni, vagy megtűzni a lyukat.

H akész a leves, akkor le kell szűrni. Így szebb lesz, és tovább eláll. A zöldséget külön tálon kínáljuk mellé.

Ha túl zsíros, leszedheted a zsírt kanállal, vagy kihűtöd, s akkor egyben leszeded. Annyit hagyj rajta, hogy "filléres" legyen, vagyis a zsír 5-10 ft-osnyi körökbe álljon a tetején!

Cérnametéltet vagy ha ünnepi alkalom, akkor csigatésztát főzz hozzá! a tésztát úgy kell kifőzni, hyog levesszük a leves tetejéről a legfinomabb egy litert, abban főzzük ki. Leszűrjük, külön adjuk. Ne főzd az egész levesbe, mert hamar megsavanytíja. Amúgy is , a húslevest mindig mielőbb hűtsd le, mert hamar megromlik a melegben.

Lehet macerásnak tűnik, de megéri. Csak elsőre bonyolult. Irígyellek. Lehet, veszek egy tyúkot!

2010. nov. 12. 10:54
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/16 anonim ***** válasza:
Figyelj, hogy ne forrjon!
2010. nov. 12. 10:55
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/16 anonim ***** válasza:
34%

első vagyok! zsírosabb, mint egy bolti tyúk, de ez megoldható, mert egy kicsit lehűtve leszedheted a zsírját.

a húst át is piríthatod sütőben, de attól még az főtt hús marad:)

még arra gondoltam, hogy leszeded a csontról a húst, ledarálod, hozzádarálsz 2-3 főtt tojást, egy kisfej dinsztelt hagymát is teszel hozzá sózod, borsozod, egy kis tejföllel lazítod. mustár is mehet bele.

nagyo finom húspástétom lenne belőle, hidegkajának, vagy melegszendvicsre.

üdv.

2010. nov. 12. 10:56
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/16 anonim ***** válasza:
...és remek fasirt készíthető belőle.
2010. nov. 12. 10:57
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/16 anonim ***** válasza:
Ez a tyúk korától is függ, de azért kelj fel időben. :) Elég sokáig kell főzni, hogy ne maradjon kemény a hús, bár ha utána úgy se a levesbe fogyasztjátok, hanem sütöd vagy kirántod, akkor nem kell. A zsírját, meg folyamatosan tudod leszedegetni, ha túl zsírosnak találod.
2010. nov. 12. 10:57
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/16 anonim ***** válasza:

[link]

ja igen, a habját közben le kell szedni. Van egy lapátod, lyukakkal: ez a hableszedő. A keletkező barnás habot időről időre leszedjük, eldobjuk, mert ebben van a "rossz-koleszterin"

2010. nov. 12. 10:58
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/16 anonim ***** válasza:
35%

Nem marad főtt hús. Ha jól átsütüd tepsiben, zsírban, nagyon fonom pecsenye lesz, nem főtt hús. Mindig így szoktuk, előfőzés nélkül meg se sülne.Pirosra kell sütni. Igazi lakodalmi pecsenyehús, semmi főtthús jellege nincs. Krumplival, befőttel add fel!

Ez olyan jó hagyományos kaja, akkor már hozz(süss) hozzá jó kis piskótatekercset, mignont, vagy krémest, és igazi ünnepi retro ebédetek lesz.

Pirított burgonya(zsír, só, fedő alatt nagyon gyakran kavargat, lepirít.)

2010. nov. 12. 11:01
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/16 anonim ***** válasza:

A combot, melet átsütöd. A kisebb darabokat a leveshez adod. Ami ebből marad - ahátából, nyakából stb..azt lecsontozod, ledarálod a maradék zöldségekkel, borssal, két kanál mustárral, esetleg főtt krumplival vagy margarinnal dúsítod, hűtőbe teszed és jövő héten végig nagyon finom kenyérre kenhető pástétomotok lesz.

Kettőtöknek a tyúk is két napra biztosan elég. A maradék levest forrald be, fagyaszd le, és alapléként használva nagyon finom vitamin és ásványianygban dús felöntőleved lesz más levesekhez.

2010. nov. 12. 11:04
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!