Hogy van az embereknek ideje minden nap főzni?
Két-három naponta főzök.
Olyankor többet és két napig azt eszem, utána fagyasztom.
Amikor nagyon nem fér bele a heti 3 főzés akkor fagyasztóhoz nyúlok pl egy bolognait wloveszek es csak a tesztat kell kifozni
#3 vagyok
Le lehet pontozni, de akkor se gondolom túl jellemzőnek, hogy tömegesen főznének az emberek minden egyes nap, ha a háztartásban minden felnőtt munkában van 8-10-12 órát minden nap....
Hétköznap ritkán főzök de akkor is max egy órat számok rá.
Legtöbbször virsli, hotdog, melegszendvics stb van.
Őszinte leszek: az esetek 95%-ban max félóra alatt készen vagyok az ebéddel, és nekem rhadtul nem opció hogy nem főzök, meg eszek a munkahelyemen.
Szóval hazamegyek, és mindennel együtt max 45 percen belül összeütök egy egytálételt, amiből 25 percet fő, szóval mellette tudom csinálni az egyéb dolgom, ha még van.
Persze, aki managelni sem képes a dolgokat, és egyórát piszmog csak a zöldség felvágásával - a legtöbb ember ezen csúszik el -, úgy nyilván nem lehet. :D
Minden nap főzünk, vagy én, vagy a párom. Igen, munka mellett, és sokszor többet dolgozom mint napi 8 óra.
Szeretek is főzni, meg rutinom is van benne. Es olyan mint a biciklizés, az ember egy idő után már nem gondolozol rajta, csak megy izommemóriából.
Én vendéglátóztam is, ott egyszerre akár 8-10 féle étel készült egyszerre, és az is megvolt mind 5-20 perc között, egyfélét megfőzni nem megterhelő.
Vacsorára eszünk meleg ételt.
Van egy csomó gyorsan elkészülő kaja amit szoktunk, pl spagetti carbonara, puliszka, guba, lecsó, csilisbab, borsófőzelék, kuszkusz.
Illetve olyanok, amikhez nem kell végig aszisztálni.
Egy tepsis tészta ételt, levest, rakott dolgot ott lehet hagyni.
A háztartás eleve így van berendezve. A fagyasztóban megtisztított leveszöldség, csont egy dobozban. Van erdei gomba, vöröshagyma, medvehagyma, húsok darabolva, előkészítve amit csak kiolvasztok. Beledobálom egy lábasba, felrakom alacson lángra, lezuhanyzom vagy filmet nézek a családdal, és közben kész is a vacsi.
Akinek inkább teher mint kikapcsolódás, azt mondjuk megértem.
De nekem jólesik, hogy hazaérve valami jó meleg, friss ételt egyek, együtt is vagyunk hozzá, ami olyan családias.
Én napi 10-12 órákat dolgozom (utazási idő pár perc, mert közel lakom a munkahelyemhez). Évekid minden nap főztem, nem volt vészes, simán megoldható. Az utóbbi időben viszont inkább ráálltam arra, hogy vagy hétvégén főzök sokat, és adagonként lefagyasztom, vagy 2-3 naponta főzök nagyobb adagokat.
Aki 3-4 órákat utazik, ott megértem, hogy utána már nincs kedv, idő főzni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!