Hogy van az embereknek ideje minden nap főzni?
Figyelt kérdés
Komolyan egyszerűen nem tudom megérteni hogy van erre idő és energia.Vqgy hogy tudnak gyorsan megfőzni.Egyik barátnőm is ezt csinálja minden nap munka után főz de egy óra alatt megcsinálja.En max hétvégén főzök de akkoris csak mig előkészülök az több mint 1 óra.tegnap 10:31
11/28 anonim válasza:
Azért nem mindegy, hogy mit főz. Munka után egy három fogásos menüt, vagy pedig csinál valami tésztás ételt? Szóval érted, van amit viszonylag gyorsabban össze lehet dobni. Mondjuk munka után minden nap egy órát főzni fárasztó lehet, én biztos inkább úgy csinálnám, hogy egyik nap egyszerűbbet (amit 15 perc alatt összedobsz), másnap pedig valami komolyabbat. Jelenleg én minden nap főzök, de csak egyfőre, magamnak, az nem sok idő. De ha egy 5 fős családnak kéne, akkor nem így tenném.
12/28 A kérdező kommentje:
Simán megcsinálta a rántott húst, krumplipürével uborka salátával 1 óra alatt.Nekem ez minimum 2 óra.
tegnap 11:33
13/28 anonim válasza:
1 óra alatt én is megcsinálom simán a megfelelő eszközökkel
14/28 anonim válasza:
Nincs. Szendvicseket csinálok, ebédet meg rendelek. Ha meg irodázok ott szolgálnak fel ebéd menüt fillérekért (1000 Ft alatt).
15/28 anonim válasza:
Az átlagostól egy kicsivel kevesebbet vagyok itt, és egy kicsivel többet a konyhában. Egyébként nagyon sok ételt meg lehet főzni rutinnal, tapasztalattal úgy hogy nem kell felette állni, megfelelő eszközöket használva akár szórakozás, akár munka mellett is elkészíthetőek. Én attól hogy főzök még simán társasjátékozok az unokáimmal vagy lejátszok 1-2 kártyapartit (vagy más egyebet) a férjemmel.😀
16/28 anonim válasza:
Mindenki úgy oldja meg az életét, ahogy tudja. A főzés még mindig a legolcsóbb megoldás. Mi is főzünk, szinte minden nap. Ha marad másnapra is, akkor aznap nem. Az étterem, és az étel futár számunkra nem elérhető. Ha valaki belejön a főzésbe, és szívesen is főz, akkor gyorsabban megy. A főzés is lehet egyfajta szórakozás. Mi is megtanultunk többféle konyhát, kínait, indiait, olaszt. Egy idő után már nem ördöngösség, és fáradtság. Spórolni csak így lehet. Az emberek állandóan sírnak, kevés a pénzük, de nem visz otthonról egy szendvicset, utcán vesz félliteres üdítőt, meg a pékségben sütit. Ma már sajnos egyedül a kaján lehet spórolni, de azon lehet, és nem úgy, hogy nem eszünk.
17/28 anonim válasza:
Mi minden nap főzünk, és nem is kényszerűségből, de kényelemből törekszünk a gyorsan, könnyen elkészíthető ételekre. Másrészt amit lehet félkészen / készen fagyasztani, abból nagyobb adagokat főzünk, és fagyasztjuk. Mondjuk egy töltött káposztából 5-6 alkalommal is tudunk ebédelni.
18/28 A kérdező kommentje:
A barátnőm is ilyen 15-ös.Nem tudom hogy csináljátok.Nekem ez egyszerűen nemmegy.Nagyon lassú vagyok akkor.
tegnap 11:43
19/28 Metionin válasza:
Úgy hogy időt von el mástól. Aki pl. emiatt korábban kel, az az alvásból vesz le, aki meg este csinálja, az meg másból. Nekem vannak ilyen fél órás kajáim, amiket hétköznap főzök meg, nem mindennap, hanem 2-3 naponta, attól függően, mikor fogy el az előző. De ezek nem bonyolultak, főleg tészták vagy tepsiben berakom a húst, amíg az sül, megcsinálom a köretet és annyi. Bonyolultabbat, főleg ami sok lomot csinál és sokat kell utána mosogatni, csak hétvégén főzök. Általában úgy csinálom, hogy átgondolom, mik mehetnek párhuzamosan és akkor pl. egyszerre sül a sütőben valami és egy másik cucc meg fő a tűzhelyen, a rántott dolgokat pl. úgy hogy odateszem az olajat, amíg felforrósodik már kész van az első pár darab cucc, az megy bele és folyamatosan panírozom és rakom bele az újakat. Azt vettem észre, hogy akiknek több idő a főzés, annak nem maga a főzés a sok, hanem nincs meg ez a folyamat, hogy egy időben több dolog történik. Pl. először mindent bepaníroz vagy felaprít és csak utána kezdi sütni/főzni.
20/28 anonim válasza:
Nekem is 2 óra, nem is szeretem csinálni. Van olyan rokonom akinek belelátok valamennyire az életébe és ő így csinálja. Nem pihen soha, nem néz tévét, nem nagyon nyomkodja a telefont, mindennap lefőz egy leves, főétel, desszert menüt. És ami nagyon fontos a férje segít neki, de olyan szinten, hogy képes akár egy egész ételt megcsinálni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!