Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Ki lehet főzni csak a tojás...

Ki lehet főzni csak a tojás sárgáját?

Figyelt kérdés
Vagy ha beledobom a forró vízbe, szétesik.
jan. 28. 22:33
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
71%

A tojást NEM KELL ecetben áztatni, elég a vízbe tenni keveset, de az sem feltétlen szükséges. A buggyantott tojás sem megy szét ecet nélkül sem.


Másrészt meg a kérdés NEM a buggyantott tojásról szól, hanem a kérdezö külön akarja megfözni a nyers tojássárgáját, a fehérje NÉLKÜL!

jan. 29. 14:55
Hasznos számodra ez a válasz?
 12/19 anonim ***** válasza:
36%

Én komolyan nem értem, hogy mi ez az ecet ellenes progapanda. Az összes étteremben így buggyantják a tojást. Ha nem így csinálod, akkor egyrészt nem lesz szép a végeredmény, másrészt minden második-harmadik szét fog folyni a vízben. Az ecet garantálja a konzintenciát és semmilyen extra ízt vagy állagot nem visz bele a készételbe.


> "Másrészt meg a kérdés NEM a buggyantott tojásról szól, hanem a kérdezö külön akarja megfözni a nyers tojássárgáját, a fehérje NÉLKÜL!"


Ha egyben akarja tartani, akkor ugyanez a módszer. Ezt már tényleg szándékosan csinálod, nem tudok másra gondolni.

jan. 29. 15:42
Hasznos számodra ez a válasz?
 13/19 anonim ***** válasza:
36%

Tessék, itt a recept:

https://www.youtube.com/watch?v=AsY_E5kifdc&t=9m00s


Egy percembe sem telt rákeresni és hogy-hogy nem, ő is így csinálja.

jan. 29. 15:45
Hasznos számodra ez a válasz?
 14/19 anonim ***** válasza:
77%

13. Nekem meg fél percemet raboltad el, hogy kiderüljön, nem érted (te sem) a kérdést. Egész tojást főz ecetes vízben, nem sárgáját.


****

Kérdező, mi a célod vele? A fehérjének mi lesz a sorsa? Ha nekem keménytojás sárgájára van szükségem, a fehérjére nem, akkor megőzöm rendesen, megtisztítom, és kiemelem a sárgáját. A fehér része meg megy a kukába, ha jobb ötletem nincs.


Ha sikerül is úgy feltörni és szétválasztani, hogy a sárga nem folyik szét, arra kicsi az esély, hogy a forrásban lévő vízben sem fog. Olyan meg biztos nem lesz, mint a főtt tojásban lévő.

jan. 29. 16:50
Hasznos számodra ez a válasz?
 15/19 anonim ***** válasza:
22%
A sárgáját a körülötte lévő fehérjeréteg tartja egyben. Mit nem lehet ezen felfogni?
jan. 29. 17:00
Hasznos számodra ez a válasz?
 16/19 anonim ***** válasza:
77%
15-ös: a tojás sárgájának van egy hártyája, az tartja egyben.
jan. 29. 18:25
Hasznos számodra ez a válasz?
 17/19 anonim ***** válasza:
22%
A hártya, ami fehérjéből van. De pontozz le nyugodtan. Elképesztő, hogy valamiben nincs igazad, de azért csak mondod a hülyeségeidet.
jan. 29. 19:52
Hasznos számodra ez a válasz?
 18/19 anonim ***** válasza:
22%

És mégegyszer belinkelem a mindenki által használt módszert:

https://www.youtube.com/watch?v=AsY_E5kifdc&t=9m00s


Lepontozás helyett nézzétek meg, értsétek meg és értelmezzétek, hogy miért jó ez.

jan. 29. 19:53
Hasznos számodra ez a válasz?
 19/19 A nagy Levin ***** válasza:
0%
#8 a tojások hipós vízben áztatása nem éttermi hóbort, hanem élelmiszerbiztonsági előírás.
febr. 2. 08:49
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!