Ki lehet főzni csak a tojás sárgáját?
A tojást NEM KELL ecetben áztatni, elég a vízbe tenni keveset, de az sem feltétlen szükséges. A buggyantott tojás sem megy szét ecet nélkül sem.
Másrészt meg a kérdés NEM a buggyantott tojásról szól, hanem a kérdezö külön akarja megfözni a nyers tojássárgáját, a fehérje NÉLKÜL!
Én komolyan nem értem, hogy mi ez az ecet ellenes progapanda. Az összes étteremben így buggyantják a tojást. Ha nem így csinálod, akkor egyrészt nem lesz szép a végeredmény, másrészt minden második-harmadik szét fog folyni a vízben. Az ecet garantálja a konzintenciát és semmilyen extra ízt vagy állagot nem visz bele a készételbe.
> "Másrészt meg a kérdés NEM a buggyantott tojásról szól, hanem a kérdezö külön akarja megfözni a nyers tojássárgáját, a fehérje NÉLKÜL!"
Ha egyben akarja tartani, akkor ugyanez a módszer. Ezt már tényleg szándékosan csinálod, nem tudok másra gondolni.
Tessék, itt a recept:
https://www.youtube.com/watch?v=AsY_E5kifdc&t=9m00s
Egy percembe sem telt rákeresni és hogy-hogy nem, ő is így csinálja.
13. Nekem meg fél percemet raboltad el, hogy kiderüljön, nem érted (te sem) a kérdést. Egész tojást főz ecetes vízben, nem sárgáját.
Kérdező, mi a célod vele? A fehérjének mi lesz a sorsa? Ha nekem keménytojás sárgájára van szükségem, a fehérjére nem, akkor megőzöm rendesen, megtisztítom, és kiemelem a sárgáját. A fehér része meg megy a kukába, ha jobb ötletem nincs.
Ha sikerül is úgy feltörni és szétválasztani, hogy a sárga nem folyik szét, arra kicsi az esély, hogy a forrásban lévő vízben sem fog. Olyan meg biztos nem lesz, mint a főtt tojásban lévő.
És mégegyszer belinkelem a mindenki által használt módszert:
https://www.youtube.com/watch?v=AsY_E5kifdc&t=9m00s
Lepontozás helyett nézzétek meg, értsétek meg és értelmezzétek, hogy miért jó ez.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!