A kevert meggyest ki hogy szokta a tojás fehérjét sárgáját muszaj ketté szedni? Interneten néztem mindehol írja ketté kell választani ha egybe hagyom és dobok bele esetleg tejfölt vagy kefir úgyis jo?
"a tojás fehérjét sárgáját muszaj ketté szedni?"
Ha azt akarod, hogy lágy tészta legyen, akkor igen, mivel fel kell verni a fehérjét habnak és úgy összekeverni. De amúgy baromira nem bonyolult szétválasztani a tojást. Ha nem tudod úgy, hogy a tojáshéj segítségével kifolyatod a tojásfehérjét, akkor üsd le a tojást és szedd ki a sárgáját kézzel, flakonnal stb.
Jó, egészben szoktam belerakni.
Klasszikus bögrésbe kell a tejtermék,kefír vagy joghurt tojás ebbe is egészben mehet nem kell ketté választani.
Én egyben teszem bele és egyszerre mindent. Kikeverni, tepsibe tenni 10 perc.
Pont az a poén ebben a sütiben, hogy hamarabb megvan az összerakása, mint ezt leírom.
Én nem teszek bele semmilyen tejterméket, csak 1dl vizet és 1 dl olajat.
30 éves sütöm így és tökéletesen könnyű és az olaj miatt még egy hét múlva is puha.
Ez a tésztájának a receptje:
5 nagyobb tojás (vagy 6 kicsi)
30 dkg liszt
20 dkg kristálycukor
1 dl víz
1 dl olaj
csipet só
Fél zacskó sütőpor
A kevert, pont attól kevert, hogy véletlenül se kell se kettéválasztani, se habbáverni semmit!
Klasszikus "bögrés" eredetű tészta. Elkevered külön a nedves összetevőket, külön a szárazat, aztán a kettőt egybe kevered.
Elkészítési idő 3 perc, a célszerszámot pedig fakanálnak hívják.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!