Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Ha véletlenül egész tojásokat...

Ha véletlenül egész tojásokat raktam a fánk tésztába tojás sárgája helyett,milyen lesz?

Figyelt kérdés
tegnapelőtt 11:11
 1/4 anonim ***** válasza:
90%
Kicsit gumisabb de fogyasztható.
tegnapelőtt 11:18
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/4 anonim ***** válasza:
90%
Keményebb gumisabb
tegnapelőtt 11:23
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/4 anonim ***** válasza:
87%
Én mindig egész tojásokkal készítem a fánkot. A lényeg a tészta kidolgozottságán van. Kézzel dagasztom és nem géppel. Akkor jó a tészta, ha nagy levegőbuborékok keletkeznek. Ekkor teszem félre kelni, meleg helyre. Huzat nem érheti. 1 óra kelesztés után lisztezett deszkán kinyújtom, teásbögrével szaggatom. Kiszaggatás után letakarva megint hagyom kelni 15-20 percet. A nem túl forró olajba úgy rakom bele, hogy a lisztes fele legyen felfelé. Fedő alatt sütöm, amíg szép pirosas lesz, majd megfordítom, ekkor már nem teszem rá a fedőt, és ezt az oldalát is pirosra sütöm. Gyönyörű, szalagos, belseje lyukacsos, foszlós.
tegnapelőtt 12:08
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/4 Grizesteszta ***** válasza:
#3:Regen en is igy csinaltam, mint te, de valami szakacs mudirban lattsm egy oraktikusabb modszert. Egyben kelesztem, de utana nem nyujtom-szaggazom, hanem merleg segitsegevel kimerem egyforma kis adagokra (60 g) es a kis gombocokat atgyurom, hagyom pihenni. Mire a vegere erek, az eleje sutheto.
tegnapelőtt 14:16
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!