Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Hogy készül a májfelfújt?

Hogy készül a májfelfújt?

Figyelt kérdés
sertés májból
2010. nov. 8. 10:34
 1/1 anonim ***** válasza:

Májfelfújt

a) 2 dkg vajat 1 tojás sárgájával habosra keverünk, hozzáadunk 1 tejben áztatott kinyomkodott zsemlét, 15 dkg áttört, nyers csirkemájat, egy kávéskanál olajon megfuttatott reszelt vöröshagymát, apróra vágott petrezselyemzöldet, csipetnyi sót és a tojás keményre vert habját. Kivajazott tûzálló tálkába öntjük úgy, hogy a massza csak a forma 2/3 részéig érjen, mert sülés közben felemelkedik. Megsütjük.

b) Kávéskanálnyi vajat 1 tojás sárgájával habosra keverünk, hozzáadunk 15 dkg áttört, nyers csirkemájat, kávéskanálnyi olajon megfuttatott vöröshagymát, apróra vágott petrezselyemzöldet, csipetnyi sót és 1 tojásfehérje keményre vert habját. 1 krumlit apró darabokra vágva csipetnyi sóval puhára fõzünk. Langyosra hûtve 1 tojás sárgájával, 1 kávéskanál margarinnal pépesítjük, hozzákeverjük a tojás fehérjébõl vert kemény habot. A kivajazott tálkába vékony réteg krumplipürét, aztán májpürét rakunk váltakozva, amíg az alapanyagok el nem fogynak. Sütõben mérsékelt tûzön, lassan megsütjük. Állíthatjuk a tálat egy ujjnyi vízzel megtöltött tepsibe is.

____________


Májfelfújt:


Hozzávalók


30 dkg máj

2 zsemle

3 tojás

3 evõkanál olaj


Elkészítés


A májat a tejben ázatott és kicsavart zsemlékkel ledaráljuk, a zsiradékot habosra kavarjuk, hozzáadjuk a tojássárgákat, a ledarált májat, sózzuk, borsozzuk, és elvegyítjük a tojások keményre vert habjával. Jól kivajazott formában egy óráig gõzben fõzzük. Remulád- vagy citrommártással tálaljuk.

__________


Májfelfújt


A máj ízletesen elkészítve nagyon finom, könnyen emészthető étel. Az erősebb borjú- vagy disznómáj helyett próbálja ki a csirke belsőségét!


Hozzávalók


30 dkg csirkemáj, 2 db tejben áztatott zsemle, 3 tojás, 5 dkg margarin, só, bors


Elkészítés


A májat tisztítsa meg, a hártyáját távolítsa el. Darabolja fel, majd darálja le a kicsavart zsemlével. A margarint kavarja habosra, adja hozzá egyenként a tojások sárgáját, a ledarált májas masszát, ízesítse sóval, borssal. A fehérjét verje kemény habbá, forgassa bele óvatosan a májpürét. Vajazza ki a tűzálló tálkákat, töltse meg a masszából a háromnegyed részükig. A tepsi aljára öntsön egy ujjnyi vizet és állítsa bele az edényeket. Közepesen meleg sütőben egy órán át gőzölje a májfelfújtat. Lehűtve, citrom- vagy remuládé mártással tálalva ízletes előétel.


Tipp


A májfelfújt remuládé mártással az igazi. Ennek elkészítése pedig nagyon egyszerű. Gőz fölött főzzön sűrűre 2 tojássárgáját 4 ek tejjel, keverjen hozzá 2 ek olajat, 1 dl tejszínt. Ízesítse apróra vágott ecetes uborkával, zöldpetrezselyemmel, sóval, porcukorral, 1 kk tárkonyecettel. Ha nehéznek találja a tejszínt, lazítsa a szószt húsalaplével!



sponsored by google

2010. nov. 10. 11:38
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!