Linzer recept nem jött be, tudtok jobbat írni?
Először sütök linzert (islert). Az alaprecept szerint 3:2:1 a liszt, vaj, cukor aránya, így is csináltam. (Meg tettem hozzá egy kis őrölt mandulát.)
Nem tudom, de nekem ez valahogy nem tűnik jónak, nem lett szerintem olyan ez a tészta, amilyet elképzeltem. Nagyon omlós, meg persze édes mint a bánat, de valahogy nem azt az élményt hozza, amit számomra egy jó linzer ad.
A másik, hogy sütés közben nagyon pufik lettek, én jobban örültem volna, ha olyan szép laposak és egyenletesek maradnak, ahogy kivágtam a tésztát.
Esetleg van valakinek jól bevált finom linzer alapreceptje, ami ettől eltérő arányokkal operál?
Nálam a vaj csak fele a lisztnek, sütőpor minimális, kb egy teáskanál a fél kg liszthez, két tojássárgája, 15 dkg cukor,citromhéj, vaníliás cukor, kb. Tejföllel lazítom a tésztát,2-3 evőkanálnyi.
Más mint a szokványos linzer. Mi ezt szeretjük.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!