Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Linzer recept nem jött be,...

Linzer recept nem jött be, tudtok jobbat írni?

Figyelt kérdés

Először sütök linzert (islert). Az alaprecept szerint 3:2:1 a liszt, vaj, cukor aránya, így is csináltam. (Meg tettem hozzá egy kis őrölt mandulát.)

Nem tudom, de nekem ez valahogy nem tűnik jónak, nem lett szerintem olyan ez a tészta, amilyet elképzeltem. Nagyon omlós, meg persze édes mint a bánat, de valahogy nem azt az élményt hozza, amit számomra egy jó linzer ad.


A másik, hogy sütés közben nagyon pufik lettek, én jobban örültem volna, ha olyan szép laposak és egyenletesek maradnak, ahogy kivágtam a tésztát.


Esetleg van valakinek jól bevált finom linzer alapreceptje, ami ettől eltérő arányokkal operál?



dec. 23. 22:17
 1/9 anonim ***** válasza:
76%

Évek óta ezt sütöm. Linzernek és islernek is.


[link]

dec. 23. 22:22
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/9 anonim ***** válasza:
76%

Nálam a vaj csak fele a lisztnek, sütőpor minimális, kb egy teáskanál a fél kg liszthez, két tojássárgája, 15 dkg cukor,citromhéj, vaníliás cukor, kb. Tejföllel lazítom a tésztát,2-3 evőkanálnyi.

Más mint a szokványos linzer. Mi ezt szeretjük.

dec. 24. 05:43
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/9 anonim ***** válasza:
67%

40 dkg liszt, 25 vaj, 12,5 porcukor, 1 tojás, vaníliás cukor

Nem forró sütőben kell sütni, inkább közepesen, és akkor kell kivenni, amikor azt gondolod, ebben kellene még két perc :)

dec. 24. 06:41
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/9 anonim ***** válasza:
39%

Pedig 3-2-1 a jó arány

Tettél bele sutoport vagy szodabikarbonat? Attol lesz pufi. Azt nem szabad.


A hideg vajat morzsoltad es gyorsan dolgoztal? Ugy kell.



Pihentetted a tesztat? Azt is kell konben nehez nyutani meg szaggatni



Ha okyat akarsz ami kisulve nem omlos (mondjuk az a lenyege h omlos legyen) akkor jo alaposan gyurd at a tesztat (gyúrd túl) felolvad a vaj es elveszti a szerkezetet ea lapos es kemeny lesz - ahlgy te szereted

dec. 24. 07:51
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/9 anonim ***** válasza:
100%
A gond, hogy tettél bele mandulát, az elvitte az arányokat. Amennyi mandula kerül bele, annyival kevesebb lisztet kell használni.
dec. 24. 08:34
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/9 anonim ***** válasza:
53%

Ahogy az 5os irja

250 liszt

50 mandula

200 vaj

100 porcukor

dec. 24. 09:26
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/9 anonim ***** válasza:
52%
Tojássárgáját,pici tejfölt és sutőport szoktam beletenni és szépen bepuhul.
dec. 24. 09:52
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/9 A kérdező kommentje:

Köszi mindenkinek a válaszokat.


Nem tettem bele sütőport meg semmilyen emelőanyagot, de így is magától eléggé duci lett. Nem rossz, nem azt mondom, csak a külalakja nem olyan "szabályos", nem adja ki olyan szépen a szaggatóformákat.


Egy sárgáját raktam bele, meg egy pici mandulát, talán 1-2 kanálnyit.


A hideg vaj, a gyors összegyúrás, meg a hűtőben pihentetés is megvolt, sőt még a tepsi is le lett hűtve.


Nem tudom, szerintem túl édes és túl zsíros így, hogy a liszthez képest rengeteg benne a vaj meg a cukor.


Megpróbálom azokat, amiket írtatok, köszi.

dec. 24. 10:06
 9/9 anonim ***** válasza:
75%

Az alaprecepttel nekem sem tetszik, most ezt csináltam és szerintem jó lett:

50 dkg liszt

25 dkg vaj vagy margarin

20 dkg porcukor

1 csomag sütőpor

2 csomag vaníliás cukor

2 egész tojás

dec. 24. 10:55
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!