Linzer recept nem jött be, tudtok jobbat írni?
Először sütök linzert (islert). Az alaprecept szerint 3:2:1 a liszt, vaj, cukor aránya, így is csináltam. (Meg tettem hozzá egy kis őrölt mandulát.)
Nem tudom, de nekem ez valahogy nem tűnik jónak, nem lett szerintem olyan ez a tészta, amilyet elképzeltem. Nagyon omlós, meg persze édes mint a bánat, de valahogy nem azt az élményt hozza, amit számomra egy jó linzer ad.
A másik, hogy sütés közben nagyon pufik lettek, én jobban örültem volna, ha olyan szép laposak és egyenletesek maradnak, ahogy kivágtam a tésztát.
Esetleg van valakinek jól bevált finom linzer alapreceptje, ami ettől eltérő arányokkal operál?










Nálam a vaj csak fele a lisztnek, sütőpor minimális, kb egy teáskanál a fél kg liszthez, két tojássárgája, 15 dkg cukor,citromhéj, vaníliás cukor, kb. Tejföllel lazítom a tésztát,2-3 evőkanálnyi.
Más mint a szokványos linzer. Mi ezt szeretjük.





40 dkg liszt, 25 vaj, 12,5 porcukor, 1 tojás, vaníliás cukor
Nem forró sütőben kell sütni, inkább közepesen, és akkor kell kivenni, amikor azt gondolod, ebben kellene még két perc :)





Pedig 3-2-1 a jó arány
Tettél bele sutoport vagy szodabikarbonat? Attol lesz pufi. Azt nem szabad.
A hideg vajat morzsoltad es gyorsan dolgoztal? Ugy kell.
Pihentetted a tesztat? Azt is kell konben nehez nyutani meg szaggatni
Ha okyat akarsz ami kisulve nem omlos (mondjuk az a lenyege h omlos legyen) akkor jo alaposan gyurd at a tesztat (gyúrd túl) felolvad a vaj es elveszti a szerkezetet ea lapos es kemeny lesz - ahlgy te szereted










Ahogy az 5os irja
250 liszt
50 mandula
200 vaj
100 porcukor





Köszi mindenkinek a válaszokat.
Nem tettem bele sütőport meg semmilyen emelőanyagot, de így is magától eléggé duci lett. Nem rossz, nem azt mondom, csak a külalakja nem olyan "szabályos", nem adja ki olyan szépen a szaggatóformákat.
Egy sárgáját raktam bele, meg egy pici mandulát, talán 1-2 kanálnyit.
A hideg vaj, a gyors összegyúrás, meg a hűtőben pihentetés is megvolt, sőt még a tepsi is le lett hűtve.
Nem tudom, szerintem túl édes és túl zsíros így, hogy a liszthez képest rengeteg benne a vaj meg a cukor.
Megpróbálom azokat, amiket írtatok, köszi.





Az alaprecepttel nekem sem tetszik, most ezt csináltam és szerintem jó lett:
50 dkg liszt
25 dkg vaj vagy margarin
20 dkg porcukor
1 csomag sütőpor
2 csomag vaníliás cukor
2 egész tojás
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!