Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Tudnátok segíteni, hogy...

Tudnátok segíteni, hogy tudnám feljavítani ezt a diós linzer receptet?

Figyelt kérdés

Szóval a dédim amíg élt sütött ilyen mini diós linzert. Isteni finom volt, de azt mondta amíg él, ő szeretné ezt csinálni a családnak, a recept meghalt vele együtt. A nagymamám azóta is próbálkozik egy vélt recepttel, de sose sikerült neki. Őt szeretném meglepni egy dobozzal. Én most kerestem egy másik receptet, nagyon jó lett, ízre és állagra is majdnem pont ugyan az. Az a baj vele csak, hogy túl porhanyós lesz, rengeteg eltörik. A dédié is porhanyós volt nagyon, ebben különbözött a boltitól, de szépen egyben maradt.

250 gr vaj

2 1/3 pohár liszt

1/3 pohár porcukor

170 gr darált dió

1 kanál víz

só, 1tk vanília



2021. okt. 12. 16:14
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
84%

Az elsö hibaforrás a pohár mérete lehet, jó lenne tudni, mekkorának kellene lennie.

A második, amivel tudsz variálni, az a vaj mennyisége, szerintem ha csak 200 g-ot veszel, akkor stabilabb lesz.

2021. okt. 12. 16:26
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/11 anonim ***** válasza:
81%

Sima linzer receptet használj, vagyis az 1:2:3, az lesz a jó, tehát egy rész cukor, 2 rész vaj és 3 rész liszt. A cukor porcukor legyen, a vaj VAJ, nem margarin és a liszt 2/3 részét helyettesítsd be dióval. Nem kell víz bele. Az egy kanál vanília nem tudom mi akar lenni, helyette egy vanília rúd kikapart belsejét használd.

Az összedolgozott tésztát minimum egy órát pihentesd hűtőben, de még jobb egy egész éjszakát. Előmelegített sütőben süsd.

2021. okt. 12. 18:01
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/11 anonim ***** válasza:
84%
Még ami hiba lehet, hogy nem szabad sokáig gyúrni, mert a vaj a kezmelegtől túlságosan megolvad, ettől is törHET a süti.
2021. okt. 12. 18:06
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/11 anonim ***** válasza:
62%
Ez utóbbit kiküszöböli az ember a hűtőben való pihentetéssel.
2021. okt. 12. 18:09
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/11 anonim ***** válasza:
65%

Nem, #4es, sajnos nem ugyanaz.

Próbáld csak ki, olvassz fel némi vajat 36 fokra, aztán hűtsd vissza. Nem lesz már eredeti állapotú.

2021. okt. 12. 20:42
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/11 A kérdező kommentje:
Azt még ki kell számolnom hogy jön ki. Őszintén nem linzer recept, hanem valami olasz keksz, de nem raknak bele ők lekvárt.
2021. okt. 12. 20:50
 7/11 anonim ***** válasza:
39%
Az elsö tippjeit próbáld ki, nem is tudom, honnan szedte a 2-es a linzer-alapreceptet, az egész más téma!
2021. okt. 12. 21:34
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/11 anonim ***** válasza:
2021. okt. 13. 07:05
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/11 anonim ***** válasza:
20%

5!


Miért kellene felolvasztani? A vaj nem olvad meg attól, hogy össze gyúrja a tésztát, csak megpuhul. Nem 3 oran keresztül masszírozza a vajat, bakker. Összegyúrja, aztán beteszi a hűtőbe.

2021. okt. 13. 07:07
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/11 A kérdező kommentje:

Egyébként majdnem azonosat mondtak az 1.) és a 2.). Az a mennyiség liszt kb 300 gr ahhoz akkor 200 gr vaj kell. Igaz a diót nem vontam le.

200 gr liszt

100 gr dió

200 gr vaj

100 gr porcukor


az eredeti recept átváltva grammra

317 gr liszt

170 gr dió

225 gr vaj (rosszul csináltam tegnap és itt is elírtam)

45 gr porcukor


Kipróbálom majd amit mondtatok és jelentkezem az eredménnyel! 😊

2021. okt. 13. 08:46
1 2

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!