Tudnátok segíteni, hogy tudnám feljavítani ezt a diós linzer receptet?
Szóval a dédim amíg élt sütött ilyen mini diós linzert. Isteni finom volt, de azt mondta amíg él, ő szeretné ezt csinálni a családnak, a recept meghalt vele együtt. A nagymamám azóta is próbálkozik egy vélt recepttel, de sose sikerült neki. Őt szeretném meglepni egy dobozzal. Én most kerestem egy másik receptet, nagyon jó lett, ízre és állagra is majdnem pont ugyan az. Az a baj vele csak, hogy túl porhanyós lesz, rengeteg eltörik. A dédié is porhanyós volt nagyon, ebben különbözött a boltitól, de szépen egyben maradt.
250 gr vaj
2 1/3 pohár liszt
1/3 pohár porcukor
170 gr darált dió
1 kanál víz
só, 1tk vanília
Az elsö hibaforrás a pohár mérete lehet, jó lenne tudni, mekkorának kellene lennie.
A második, amivel tudsz variálni, az a vaj mennyisége, szerintem ha csak 200 g-ot veszel, akkor stabilabb lesz.
Sima linzer receptet használj, vagyis az 1:2:3, az lesz a jó, tehát egy rész cukor, 2 rész vaj és 3 rész liszt. A cukor porcukor legyen, a vaj VAJ, nem margarin és a liszt 2/3 részét helyettesítsd be dióval. Nem kell víz bele. Az egy kanál vanília nem tudom mi akar lenni, helyette egy vanília rúd kikapart belsejét használd.
Az összedolgozott tésztát minimum egy órát pihentesd hűtőben, de még jobb egy egész éjszakát. Előmelegített sütőben süsd.
Nem, #4es, sajnos nem ugyanaz.
Próbáld csak ki, olvassz fel némi vajat 36 fokra, aztán hűtsd vissza. Nem lesz már eredeti állapotú.
5!
Miért kellene felolvasztani? A vaj nem olvad meg attól, hogy össze gyúrja a tésztát, csak megpuhul. Nem 3 oran keresztül masszírozza a vajat, bakker. Összegyúrja, aztán beteszi a hűtőbe.
Egyébként majdnem azonosat mondtak az 1.) és a 2.). Az a mennyiség liszt kb 300 gr ahhoz akkor 200 gr vaj kell. Igaz a diót nem vontam le.
200 gr liszt
100 gr dió
200 gr vaj
100 gr porcukor
az eredeti recept átváltva grammra
317 gr liszt
170 gr dió
225 gr vaj (rosszul csináltam tegnap és itt is elírtam)
45 gr porcukor
Kipróbálom majd amit mondtatok és jelentkezem az eredménnyel! 😊
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!