3:2:1 arányú vajas tészta vagy linzer tészta? Mehet bele tojássárgája?
Figyelt kérdés
150 g liszt - 100 g vaj - 50 g porcukor tésztából szeretnék sütit sütni (karikákra szaggatni, lekvárral megkenni).
Nagy különbség van ízre és/vagy állagra, hogy tojássárgáját rak hozzá az ember, vagy egy kevés hideg vizet, hogy gyúrható legyen?
2020. dec. 21. 16:58
1/6 anonim válasza:
Miért raknál bele tojást? Ezekkel az arányokkal is tökéletesen gyúrható
2/6 anonim válasza:
1tojássárgája plusz egy evőkanal tejföl is mehet bele szépen bepuhul tőle,plusz csipet sütőpor.150gramm lisztből sütni miniatűr inkább szorozd meg 3-mal.
3/6 anonim válasza:
Nyugodtan beleteheted, bár nem szükséges, de nem is árt meg neki, csak így persze kevesebb hideg vízre lesz majd szükség. Én akkor szoktam tojássárgáját is használni hozzá, ha pitetésztának szánom, és a töltelékhez szükségem van a fehérjére.
4/6 anonim válasza:
Ha nem teszed bele se lesz baja. 10 fajta linzerteszta van. Ezt fehér linzerteszta olcsobb sutikhez ezt használják.
5/6 A kérdező kommentje:
Rendben, köszönöm mindenkinek!
2020. dec. 22. 13:01
6/6 A kérdező kommentje:
Aki privátban kérdezte: kipróbáltam végül tojás nélkül is, és jó lett ízre és állagra is.
2021. ápr. 20. 13:17
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!