Milyen az alaptól eltérő fűszereket használtok és milyen ételeket ízesítetek azokkal?





11: nyilván egy olyan kajából, amit ismersz, hiányozni fog a hús íze. De ha mondjuk veszel olyan kajákat amikben eleve nincs hús, azoknál pont olyan változatosság lehet, mint a húsosoknál (legalábbis feltételezem ilyesmire gondolt a 6-os).
Pl:
- Gobi manchurian - [link]
- Vega burrito - [link]
- Gyümölcsleves
Más: nálunk ez a fűszerkeverék játszik még pluszban:
1 ek kardamom
1 ek borókabogyó
1 tk só
1/2 tk bors
1/2 tk gyömbér
1/4 tk szerecsendió (vagy szegfűbors)










A 6-os vagyok, természetesen HÚSételt nem lehet hús nélkül készíteni.
A húsnak van egy alapíze (mindenfajta húsnak másmilyen), ez kézségtelen!
De ha húsmentesen akarsz étkezni, akkor azt fogadd el, a húspótlékoknak soha nem lesz húsíze.
Éppen ezért nem érdemes ugyanazokat a fogásokat megpróbálni elkészíteni hús nélkül, amiket húsosan ismersz, és éppen ezért jobb teljesen más ételeket keresni, ha húsmentesen akarsz élni vagy legalább is étkezni.
Ha feltétlen pörköltre vágysz, csinálj gombapörköltet, akkor eszedbe sem jut, hogy húsízü legyen, a rakott kelkáposztát meg vagy nem eszed többé, vagy teljesen másféle módon készíted.
De ha ragaszkodsz a megszokott húsos ízekhez, nem lesz sikeres a húsmentességed, csak akkor sikerülhet, ha nyitott vagy újabb ízekre.
Isten ments, hogy húsízű legyen bármi is. Akkor nem tudnám megenni.
Én arra gondoltam, hogy mivel lehetne feldobni, vagy ízesebbé tenni az ételeket.
Például: tegnap csináltam rakott savanyú káposztát szójával.
Amivel fűszereztem: só, bors, kömény, pirospaprika.
Jellegtelen, semmilyen ízű lett.
Ezért keresek új fűszereket, csak jó lenne tudni, mihez melyik illik.










A szója szerintem borzasztóan nem alkalmas ilyenekre, az ízeket eltünteni, próbáld meg kihagyni belöle, nekem sokkal jobb ízü, aromásabb anélkül. Másrészt meg több füszer - nem több fajta, hanem a mennyiséget emeld meg, illetve a füszerek nagy része jobb, ha elöször forró zsiradékban megmelegíted.
Ami még nagyon sokat javíthat az ízeken, az a szójamártás.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!