Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Milyen az alaptól eltérő...

Milyen az alaptól eltérő fűszereket használtok és milyen ételeket ízesítetek azokkal?

Figyelt kérdés
dec. 16. 11:27
1 2
 11/17 A kérdező kommentje:
6, akkor csinálj egy pörköltet vagy egy rakott kelkáposztát szójával, és meglátod mit ad hozzá a hús.
dec. 17. 11:21
 12/17 anonim ***** válasza:

11: nyilván egy olyan kajából, amit ismersz, hiányozni fog a hús íze. De ha mondjuk veszel olyan kajákat amikben eleve nincs hús, azoknál pont olyan változatosság lehet, mint a húsosoknál (legalábbis feltételezem ilyesmire gondolt a 6-os).


Pl:

- Gobi manchurian - [link]

- Vega burrito - [link]

- Gyümölcsleves


Más: nálunk ez a fűszerkeverék játszik még pluszban:

1 ek kardamom

1 ek borókabogyó

1 tk só

1/2 tk bors

1/2 tk gyömbér

1/4 tk szerecsendió (vagy szegfűbors)

dec. 17. 13:16
Hasznos számodra ez a válasz?
 13/17 anonim ***** válasza:
lasagne hus nélkül is nagyon finom,risoto ,levesek vanak hús nėlül is finomak.
dec. 17. 14:18
Hasznos számodra ez a válasz?
 14/17 anonim ***** válasza:

A 6-os vagyok, természetesen HÚSételt nem lehet hús nélkül készíteni.

A húsnak van egy alapíze (mindenfajta húsnak másmilyen), ez kézségtelen!


De ha húsmentesen akarsz étkezni, akkor azt fogadd el, a húspótlékoknak soha nem lesz húsíze.


Éppen ezért nem érdemes ugyanazokat a fogásokat megpróbálni elkészíteni hús nélkül, amiket húsosan ismersz, és éppen ezért jobb teljesen más ételeket keresni, ha húsmentesen akarsz élni vagy legalább is étkezni.


Ha feltétlen pörköltre vágysz, csinálj gombapörköltet, akkor eszedbe sem jut, hogy húsízü legyen, a rakott kelkáposztát meg vagy nem eszed többé, vagy teljesen másféle módon készíted.


De ha ragaszkodsz a megszokott húsos ízekhez, nem lesz sikeres a húsmentességed, csak akkor sikerülhet, ha nyitott vagy újabb ízekre.

dec. 17. 14:43
Hasznos számodra ez a válasz?
 15/17 A kérdező kommentje:

Isten ments, hogy húsízű legyen bármi is. Akkor nem tudnám megenni.


Én arra gondoltam, hogy mivel lehetne feldobni, vagy ízesebbé tenni az ételeket.


Például: tegnap csináltam rakott savanyú káposztát szójával.

Amivel fűszereztem: só, bors, kömény, pirospaprika.

Jellegtelen, semmilyen ízű lett.

Ezért keresek új fűszereket, csak jó lenne tudni, mihez melyik illik.

dec. 17. 15:19
 16/17 anonim ***** válasza:
15: amit ehhez a kajához én megpróbálnék első körben: füstölt paprika, csípős paprika (csak épphogy pikáns legyen), sima bors helyett tarka bors, több kömény. Második körben babér, majoranna, fokhagyma. A többi összetevőt nem írtad, de azokat is meg lehet nézni, hogy mit bírna még el (pl sűrített paradicsom stb).
dec. 17. 15:45
Hasznos számodra ez a válasz?
 17/17 anonim ***** válasza:

A szója szerintem borzasztóan nem alkalmas ilyenekre, az ízeket eltünteni, próbáld meg kihagyni belöle, nekem sokkal jobb ízü, aromásabb anélkül. Másrészt meg több füszer - nem több fajta, hanem a mennyiséget emeld meg, illetve a füszerek nagy része jobb, ha elöször forró zsiradékban megmelegíted.

Ami még nagyon sokat javíthat az ízeken, az a szójamártás.

dec. 17. 18:39
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!