Találkoztál már a szokásostól eltérő töltelékű beiglivel? Ha igen, milyen volt?
A cora-ban a héten láttam meggyes-mákost és kókuszost,ami engem meglepett!
Anyukám még paprikásat szokott csinálni,talán azt is kevesebben ismerik.
Jaj engem nagyon érdekelne a csokis mogyorós és a mandulás is:) a máktól és a diótól herótom van,szivesen sütnék idén beiglit,de valami más töltleékkel
Marcipánost próbálta valaki?? az is jól hangzik
A második vagyok. Írom a töltelékeket! :)
A mandulás egyébként más néven a marcipános, tök olyan az íze, mint a marcipánnak, hisz az is mandulából készül.
Szóval...
Csokis-mogyorós töltelék (1 nagyobb, vagy 2 kisebb bejglibe):
20 dkg darált mogyoró
10 dkg porcukor
fél dl tej
fél tábla (5 dkg ét- vagy tejcsoki)
A tejben felolvasztjuk a csokit, és összekeverjük a porcukros mogyoróval. Ha szükséges, még kevéske tejet adunk hozzá, hogy a töltelékünk inkább ragacsos legyen, semmiképpen sem lágy! Ennyi az egész, ha teljesen kihűlt, kenhetjük is tésztára.
Mandulás töltelék (szintén 1 nagyobb vagy 2 kisebb bejglihez):
20 dkg darált mandula
10 dkg porcukor
fél citrom leve és reszelt héja
Mindent összekeverünk, és szükség szerint még kevés vizet adunk hozzá, hogy ez is ragacsos állagú legyen. A citrom helyett narancsot is használhatunk, illetve nagyon finom, ha adunk hozzá egy kevés mandulaaromát is (nem kell sok), valamint keverhetünk bele úgy 5 dkg apróra vagdalt aszalt szilvát vagy aszalt vörösáfonyát, ezek helyett esetleg kandírozott narancs- illetve citromhéjat.
Mindkét töltelékrecept nagyon jó, fincsi bejgli lesz belőle! Mi nagyon szeretjük.
óóóóóóóhh *-*
nekem adhatsz a gesztenyésből :P a mákosat és a diósat már úgysem szeretem,anyám mindig azt csinál,és már nagyon megutáltam...
de amúgy én is láttam már szilvalekvárosat...hát nem tom,én a beiglit nem tudnám lekvárral elképzelni :D
Megint a második válaszoló vagyok. Eszembe jutott még egy töltelék, amit már rég csináltam. Nem is tudom, miért nem volt az utóbbi években terítéken, pedig nagyon finom.
Kókuszos bejgli tölteléke:
20 dkg kókuszreszelék annyi sűrített tejjel kikeverve, hogy jó sűrű masszát kapjunk, majd hozzáadunk fél tábla vagdalt étcsokoládét.
Amit már régóta szeretnék kipróbálni, az a csokis bejgli. Ha valakinek esetleg van ez ügyben ötlete a sima porcukros kakaón kívül, akkor megoszthatná velem. :)
csokis, kókuszos, nutellás, marcipános-aszalt szilvás, mákos-pisztációs, mákos-almás, zserbós
nekme ezek újjak voltak:)
Köszi a válaszokat.
A gesztenyést nem spirázom túl, a gesztenyemasszához rumot vagy rumaromát keverek, és kandírozott narancshéjat (felkockázva). Jól kikeverem, hogy kenhető massza legyen, és ezzel töltöm a beiglit.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!