Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Milyen az alaptól eltérő...

Milyen az alaptól eltérő fűszereket használtok és milyen ételeket ízesítetek azokkal?

Figyelt kérdés
dec. 16. 11:27
1 2
 1/17 Kései Sirató ***** válasza:
100%
Mi számít nálad alapnak?
dec. 16. 11:45
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/17 anonim ***** válasza:
100%

Húsételekhez, főleg sültekhez friss kakukkfű, rozmaring, zsálya - ezt kinn termesztem cserépben az erkélyen.

A hagyományos húslevesbe mindig teszek pár szem szegfűborsot!

Töltelékekbe, vagdaltakba római kömény, menta, borsikafű.

Biztos van, akinek ezek "alap" fűszernek számítanak, az én családban nem :)

dec. 16. 13:11
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/17 anonim ***** válasza:
100%
valodi sáfrányt a levesekbe ,igazi vaniliát a sütikbe .fagyasztott zöldfüszereket az éttelekbe .
dec. 16. 14:05
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/17 A kérdező kommentje:

#1


Feketebors

Kömény

Pirospaprika

Fokhagymagranulátum

Majoranna

Kapor

Bazsalikom

Oregánó

Rozmaring

Zsálya

Kakukkfű

Chili

Curry

dec. 16. 14:16
 5/17 A kérdező kommentje:

Hús nélkül főzök és így egyhangú mindennek az íze.

A zöldfűszereket nem szeretem.


Ezért keresek új fűszerezési tippeket.

dec. 16. 14:18
 6/17 anonim ***** válasza:
100%

Nagy valószínüséggel nem a húsmentesség miatt íztelenek az ételek, hanem a fözési módszered miatt, a hús nem ad igazán sokat egy ételhez ízben.

Általában ott szokott a gond lenni, hogy a zöldségféléket agyonfözik, minden íz és állag kimegy belöle. Pedig ha nem föznék, hanem pirítanák, sütnék, érzéssel párolnák, hogy maradjon állaga, sokkal jobb ízeket lehetne vele elérni.

dec. 16. 14:39
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/17 anonim ***** válasza:
100%

Ezeket tudom ajánlani esetedben:


Szecsuáni bors

Gyömbér

Szójaszósz

Garam masala

dec. 16. 15:52
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/17 anonim ***** válasza:
100%

worcester szósz, folyékony füst, méz.

Ezek mind fel tudják dobni az ízeket és a fűszereket.

dec. 16. 16:07
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/17 anonim ***** válasza:
kėrdezö nem szereted zöldfüszereket pedig azt hasznålod az oregano,kakkukfű,bazsalikom,tårkony mint zöldfüszer kategoria ,én nem száritva használom öket hanem fagyasztot apritot változatát,fokhagymábol szintėn fagyasztott apritott vagy frisst .nem fokhaggyma granulátom.
dec. 17. 06:00
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/17 Kései Sirató ***** válasza:

Kurkuma - gombás ételekhez használom

Citromfű - Halakhoz használom

Borsikafű - töltött káposztához - (kaporral együtt, - megszórom velük a töltött káposztákat)

Szerecsendió - nagyon sok ételbe használom, az összes szaftos húsos és egytálételbe.

Borókabogyó - marhapörköltbe

dec. 17. 11:18
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!