Milyen az alaptól eltérő fűszereket használtok és milyen ételeket ízesítetek azokkal?
Húsételekhez, főleg sültekhez friss kakukkfű, rozmaring, zsálya - ezt kinn termesztem cserépben az erkélyen.
A hagyományos húslevesbe mindig teszek pár szem szegfűborsot!
Töltelékekbe, vagdaltakba római kömény, menta, borsikafű.
Biztos van, akinek ezek "alap" fűszernek számítanak, az én családban nem :)
#1
Feketebors
Kömény
Pirospaprika
Fokhagymagranulátum
Majoranna
Kapor
Bazsalikom
Oregánó
Rozmaring
Zsálya
Kakukkfű
Chili
Curry
Hús nélkül főzök és így egyhangú mindennek az íze.
A zöldfűszereket nem szeretem.
Ezért keresek új fűszerezési tippeket.
Nagy valószínüséggel nem a húsmentesség miatt íztelenek az ételek, hanem a fözési módszered miatt, a hús nem ad igazán sokat egy ételhez ízben.
Általában ott szokott a gond lenni, hogy a zöldségféléket agyonfözik, minden íz és állag kimegy belöle. Pedig ha nem föznék, hanem pirítanák, sütnék, érzéssel párolnák, hogy maradjon állaga, sokkal jobb ízeket lehetne vele elérni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!