Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Milyen az alaptól eltérő...

Milyen az alaptól eltérő fűszereket használtok és milyen ételeket ízesítetek azokkal?

Figyelt kérdés
ma 11:27
 1/6 Kései Sirató ***** válasza:
Mi számít nálad alapnak?
ma 11:45
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/6 anonim ***** válasza:

Húsételekhez, főleg sültekhez friss kakukkfű, rozmaring, zsálya - ezt kinn termesztem cserépben az erkélyen.

A hagyományos húslevesbe mindig teszek pár szem szegfűborsot!

Töltelékekbe, vagdaltakba római kömény, menta, borsikafű.

Biztos van, akinek ezek "alap" fűszernek számítanak, az én családban nem :)

ma 13:11
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/6 anonim ***** válasza:
valodi sáfrányt a levesekbe ,igazi vaniliát a sütikbe .fagyasztott zöldfüszereket az éttelekbe .
ma 14:05
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/6 A kérdező kommentje:

#1


Feketebors

Kömény

Pirospaprika

Fokhagymagranulátum

Majoranna

Kapor

Bazsalikom

Oregánó

Rozmaring

Zsálya

Kakukkfű

Chili

Curry

ma 14:16
 5/6 A kérdező kommentje:

Hús nélkül főzök és így egyhangú mindennek az íze.

A zöldfűszereket nem szeretem.


Ezért keresek új fűszerezési tippeket.

ma 14:18
 6/6 anonim ***** válasza:

Nagy valószínüséggel nem a húsmentesség miatt íztelenek az ételek, hanem a fözési módszered miatt, a hús nem ad igazán sokat egy ételhez ízben.

Általában ott szokott a gond lenni, hogy a zöldségféléket agyonfözik, minden íz és állag kimegy belöle. Pedig ha nem föznék, hanem pirítanák, sütnék, érzéssel párolnák, hogy maradjon állaga, sokkal jobb ízeket lehetne vele elérni.

ma 14:39
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!