Ennyire eltérő a kacsa,csirke húsa? Vagy én nem készítettem el jól?
Hétvégén kaptunk a szomszédból egy egész kacsát.
Tegnap este kivettem a hűtőből, áztattam fűszerbe,később pedig só borssal átkentem.
Tepsibe tettem (fél darabolt kacsa)
Bevágtam csontig a húst.
Fokhagyma,répa,hagyma,és kicsit felöntöttem vízzel.
Ma majdnem 3 órát sütöttem 150 fokon.
De az íze nem bejövős.
Függ attól hogy mit eszik?
Pedig mindenhol azt hallottam mennyire finom a húsa,lehet én nem készítettem el jól? Fiatal kacsa.
Köszönöm ha segítesz
Ha fiatal nem kell 3 órát sütni.
Én jobb szeretem darabolt sütni.
Az íze szerintem nem sokban függ mit evett,de az íze megosztó lehet.
Én is darabolva szeretem sütni.
A kacsát elvileg kacsazsírban, csak sózva (esetleg kicsit borsozva, belseje majorannázva) kell sütni.
A csirke húsa fehér, a kacsáé pedig vörös hús. Természetesen teljesen más, mint a csirke.
A kacsa akkor jó, ha kövér. Öntöttvas kacsasütőben szoktam sütni alacsonyabb hőn kb. 2 órát darabokban, saját zsírjában + kevés vízben. Ezt úgy kell elképzelni, hogy mikor kiolvad a zsírja, akkor szinte ellepi a zsíros-vizes egyveleg a húst. Mikor már jól átpuhul, akkor átrakom tepsibe, ilyenkor sózom, és pirosra sütöm a bőrét.
A sütőedényben maradt zsírból pedig kisütöm a vizet, így jó adag kacsazsírom is szokott lenni.
Az íze szerintem ízlés kérdése. Aki először találkozik vele, annak biztosan furcsa.
Már hogyne lenne eltérő. A csirke fehérhús, viszonylag semleges ízzel, nem véletlenül elterjedtebb.
A kacsa jellegzetes ízű, a húsa vörös, sötét, egészen más íze van, mint a csirkének, nem is hasonlít!
Saját fűszerei vannak, eltérő elkészítési módja van a többi szárnyashoz képest.
A kacsahúst én nem szoktam agyonfűszerezni. Lehet, hogy amit ide leírtál, túl sok egyszerre. Én nem teszek hozzá répát, nem pácolom egy napig, max. besózom előző nap - darabolva.
Teljesen más íze van a csirkének, ez nyilvánvaló. Talán ezért lepődtél meg az ízén. Egyik fehér húsú, a kacsa vörös. A melle is.
Én zacskóban sütöm, narancs szeletekkel, mézzel, és sóval.
A kacsa zsíros, télies étel, kell mellé a savanyú és a krumpli is. Káposzta saláta illik még.
Gyermekkoromba ettem utoljára,nekünk volt sok libánk,kacsánk.
Azóta eltelt 15 év,nem emlékeztem az izére.
Férjemnek bejött.
Köszönöm a válaszokat
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!