Hány nappal előre szabad bepanírozni a húst?
Arra gondoltam hogy 23.án bepaníroznám a rántani való húst és 25.én sütném csak ki. Simán a hütőben tárolhatom addig?
Fagyasztott húsból lesz. Szóval vissza fagyasztani panírozottan nem szabad azt tudom.
Csirke hús ha ez számit valamit.




















Felolvasztott fagyasztott húsból pár óra alatt megromlik nyersen.
Ha friss húst paníroznál, azt másnapig (max. 12 óra) eláll hütöben, de tovább akkor sem.
Két lehetöséged van, vagy aznap, amikor panírozod, félig megsütöd és evés elött átsütöd újra, vagy veszel másik húst, 23-án frissen bepanírozod, lefagyasztod (a szeleteket fóliával elválasztva) és 25-´n sütöd, felolvasztás nélkül indítva.





Elvizesedik rajta a morzsa, és úgy fog égni, mint a brikett.
Rengeteg étel van, amit minőségromlás nélkül el lehet készíteni napokkal előtte, a rántott hús nem ilyen. Ha nem akarsz karácsonykor panírozni, akkor vagy nem lesz rántott hús, vagy gusztustalanul ronda lesz.










6-os, nem, nem az a baj. Vállalom a lepontozást, de ezt sok sületlenséget már nem bírom.
Se a hús, se a panír nem fog elkezdeni pár óra alatt megromlani.
Ez egy ordas nagy baromság. Ugyan mi a fenétől romlana meg???
Néhány napig ugyanúgy eltartható egy jó hűtőben, az ég világon semmi baja nem lesz, ha ezt valaki nem hiszi, próbálja ki nyugodtan.
És ha már szakmázgatunk: ételmérgezést még megromlás után se okoz, mivel annak nem ez a definíciója. Csak hogy tudjuk már miről beszélünk, ha beszélünk valamiről... ételfertőzést lehet tőle kapni.





Be lehet egy nappal előtte is de megszívja magát a panír vizes lesz.
Morzsába forgasd újra sütés előtt.
De legjobb frissen panírozni és azonnal sütni.





A KIOLVASZTOTT hús pár óra alatt elkezd romlani, mert a sejtek sérülnek a fagyasztás-kiolvasztás során, ezért könnyebben el tudnak szaporodni benne baktériumok.
Másrészt a panír - nyers tojás és nedves kenyérmorzsa - szintén könnyen erjed, illetve a nyers tojás az egyik legjobb táptalaj baktériumoknak.
Ha a sérült hússejtek találkoznak a nyers tojással meg a nedves morzsával, pár óra alatt igen alapüos baktériumtenyészetet kapsz.
Ha a hús friss, akkor másnapig még elállhat bepanirozva, de tovább akkor sem.
Köszönöm szépen a válaszokat.
Akkor inkább 25.-én panírozom be.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!