Macokhoz a krumplit kis- vagy nagylyukú reszelőn reszelitek?
Próbáld ki, neked hogy jobb.
Ha mondjuk ördöglángost csinálok, ahhoz ledarálom, és kicsit hígabbra hagyom, így könnyebb lepényt csinálni.
De tócsnihoz nagy lyukún reszelem, mert úgy jobb a textúrája, nekem jobban tetszik, és jobban ízlik.
Sőt! Még olyat is szoktam csinálni, hogy kicsit besózom, kinyomkodom, egy kis tojással megfogatom, és nagyon kevés lisztet teszek bele.
Úgy sokkal ropogósabbra sül! Ezt, darálva, vagy kis lyukún, nem igazán lehet megcsinálni.
Amúgy kis lyukút nem is használok, inkább akkor ledarálom, vagy botmixerrel lezúzom, mert úgy gyorsabb.
Mire a kis lyukún lereszelném, addigra bebarnul a krumpli. Ezért nem szeretem.
Botmixerrel meg úgy lehet, hogy kis kockára belekockázom a krumplit abba a hosszú botmixeres mérőedénybe, abba teszem a tojást is, hogy legyen valami folyékony közeg, mert amúgy a levegőt darálja a gép, és úgy lezúzom.
Ezt ördöglángoshoz, vagy sztrapacskához szoktam így csinálni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!