Gáz, ha valaki nem tud rántott húst (sajt, karfiol, parizer stb.) készíteni?
Unokatestvérem felesége akadt ki az fiúk párjára (kora huszonévesek), hogy micsoda szégyen ez.
Szerintem egyáltalán nem az, a rántott ételek korábbi generációk ételei, a mai, jóval egészségtudatosabb fiatalok vagy teljesen kerülik az ilyen ételeket, vagy meghagyják az évi néhány családi eseményre vagy hagyományos magyaros étteremben való látogatás alkalmára. Emiatt el sem sajátítják az elkészítésüket, felesleges. Ahogy pl. én sem fárasztom magam azzal, hogy megtanuljam kezelni a kávéfőző készülékeket - tudom, hogy alap, meg biztosan megtanulnám tíz perc alatt, de soha az életemben nem kávéztam, nincs erre a tudásra szükségem.
Mit gondoltok?
Én is az idősebb generációhoz tartozom. Azt gondolom, hogy az elmúlt évtizedben / évtizedekben megváltoztak a táplálkozási szokások. Másfajta ételeket, máshogyan készítenek, fejlődött az ételkészítés technológiája is. A különböző eszközökről nem is beszélve.
Mi is voltunk fiatalok, és -bár engem anyám korán befogott a konyhai munkákra-, mi sem úgy születtünk, hogy mindent meg tudtunk főzni vagy sütni.
Ha egy fiatal nem tud rántott húst készíteni, szerintem nem elítélendő, ha majd igénye lesz egy rántott dolog (gomba, cukkini, csirkemell, stb) elkészítésére bármilyen recept alapján el fogja tudni készíteni. Megtalálható a neten, vagy szakácskönyvekben, és tényleg nagyon egyszerű.
Nekem pl. a süteményekkel gyűlik meg a bajom, mert anyámnak nem nagyon volt ideje sütni, a receptek meg...némelyik olyan, amilyen. Vagy rájövök, hogy valami ebben a receptben túl sok / túl kevés, vagy nem.
Azért pár dolog megy.:)
Nekem sem megy rendesen, próbáltam. Nem mindenki születik szakácsnak.
De ha ilyen ügyes benne, megcsinálhatja nekik is.
Mondjuk a két lány biztosan nagyon szívesen jár a párjuk bunkó anyjához.
Exem anyja is ilyen volt, utáltam is mint a sz.t.
És mást tud főzni?
Ha épp ezt nem, de azért feltalálja magát, azt nem gondolom nagy was ist das-nak. Én is pont csináltam hagymás rostélyost valamelyik nap, elsőre jól sikerült, aztán ugyanazon estén meg egy tejbegrízzel kínlódtam, mert nem akart besűrűsödni, pedig nyilván nem egy bonyolult étel extra alapanyagokkal és nem is először csináltam. Nem tudhat mindenki mindent.
Az ellenben szerintem gáz, ha valaki huszonévesen egy rántottát nem tud elkészíteni, legyen akár férfi, akár nő. Ennyire ne legyünk igénytelenek és lusták és ez nem azt jelenti, hogy mindennap főzni kéne.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!