Miért lett ehetetlen a lángosom?
Háziasszonyok!
Mit rontottam el???? :(
Életem első lángosát készítettem el.
Jó pár videot, leírást megneztem elotte. Még sem sikerult!
Felfutattam az elesztot.
Hagytam kelni a tesztat.
A vegeredmeny katasztrofalis lett!
Sajnos nem lehet megenni. Pedig próbalkoztam azert. :/
4 db sült ki az adagbol. A legelso kisebbre sikerult, nem nyujtottam jol azt még ki, az olyan lett, mint valami kenyer. Szaraz, tömör.
A masik 3 meg, mint a zsíros cipőtalp:( kemenyek, szarazak. Pedig nem is nyujtottam papírvékonyra sem, hogy itt keressem a hibát.
Ízre se lett jó! Pedig mindent az egyik kivalasztott youtube-os videobol csinaltam. :(
1-es: Forró volt az olaj, legalabb is pillanatok alatt megsültek. Epp, hogy beletettem már szinte barnult.
Így is az olajra gondolsz?:(
2-es: Leirtam a kiírt kerdesemben reszletesen,hogy mi a bajuk a langosoknak.
Fel kg liszt
Eleszto 25g
Cukor 2 mokkas kanal
Viz 2,5 dl
Só egy nagy kanal
Én szoktam pici főtt tört burgonyát is belerakni.
A tésztának lágynak kell lennie és legalább egy órát keleszteni.
Utána cipózni ekkor még mindig varhatsz 10-15 percet.
Ezután süsd.
Esetleg régi volt az élesztő?
Melyik volt az a recept, amit használtál?
Javaslom ezt, ha betartasz mindent, tökéletes lesz
Felfutott rendesen az élesztő?
Sikerült jól kigyúrnod a tésztát?
Simán lehet az is, hogy nem dagasztottad elég ideig.
Meg nem is kell a tésztát nyújtani. A levágott darabot kézzel kell kihúzni, a gravitáció dolgozik közben.
Lehet az olaj túl forró volt.
Én kefíres lángost szoktam csinálni, az mindig nagyon jó.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!