Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Miért lett ehetetlen a lángosom?

Miért lett ehetetlen a lángosom?

Figyelt kérdés

Háziasszonyok!


Mit rontottam el???? :(


Életem első lángosát készítettem el.

Jó pár videot, leírást megneztem elotte. Még sem sikerult!


Felfutattam az elesztot.

Hagytam kelni a tesztat.

A vegeredmeny katasztrofalis lett!


Sajnos nem lehet megenni. Pedig próbalkoztam azert. :/


4 db sült ki az adagbol. A legelso kisebbre sikerult, nem nyujtottam jol azt még ki, az olyan lett, mint valami kenyer. Szaraz, tömör.


A masik 3 meg, mint a zsíros cipőtalp:( kemenyek, szarazak. Pedig nem is nyujtottam papírvékonyra sem, hogy itt keressem a hibát.


Ízre se lett jó! Pedig mindent az egyik kivalasztott youtube-os videobol csinaltam. :(



tegnap 13:50
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
82%
nem volt elég forró az olaj így sülés helyett szépen megszívta magát a tészta
tegnap 14:01
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/14 anonim ***** válasza:
89%
Nagyon kevés az infó. Pontos recept kene mennyisegekkel. Meg reszletesebben h mi velük a baj
tegnap 14:03
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/14 A kérdező kommentje:

1-es: Forró volt az olaj, legalabb is pillanatok alatt megsültek. Epp, hogy beletettem már szinte barnult.

Így is az olajra gondolsz?:(


2-es: Leirtam a kiírt kerdesemben reszletesen,hogy mi a bajuk a langosoknak.

tegnap 14:11
 4/14 A kérdező kommentje:

Fel kg liszt

Eleszto 25g

Cukor 2 mokkas kanal

Viz 2,5 dl

Só egy nagy kanal

tegnap 14:14
 5/14 A kérdező kommentje:
Szaraz es ropogós a teszta es nagyon nehezen téphető.
tegnap 14:23
 6/14 anonim ***** válasza:
61%

Én szoktam pici főtt tört burgonyát is belerakni.

A tésztának lágynak kell lennie és legalább egy órát keleszteni.

Utána cipózni ekkor még mindig varhatsz 10-15 percet.

Ezután süsd.

Esetleg régi volt az élesztő?

tegnap 14:58
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/14 anonim ***** válasza:
10%

Melyik volt az a recept, amit használtál?

Javaslom ezt, ha betartasz mindent, tökéletes lesz

tegnap 15:33
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/14 anonim ***** válasza:
12%
Tippre túl vékonyra nyújtottad azért lett száaz es vékony es nem maradt benne anyag ami téphető lenne
tegnap 16:12
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/14 anonim ***** válasza:
59%

Felfutott rendesen az élesztő?

Sikerült jól kigyúrnod a tésztát?

Simán lehet az is, hogy nem dagasztottad elég ideig.

Meg nem is kell a tésztát nyújtani. A levágott darabot kézzel kell kihúzni, a gravitáció dolgozik közben.

Lehet az olaj túl forró volt.

Én kefíres lángost szoktam csinálni, az mindig nagyon jó.

tegnap 16:17
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/14 anonim ***** válasza:
13%
99% a recept volt szar.
tegnap 19:33
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!