Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Miért lett ehetetlen a lángosom?

Miért lett ehetetlen a lángosom?

Figyelt kérdés

Háziasszonyok!

Mit rontottam el???? :(

Életem első lángosát készítettem el.

Jó pár videot, leírást megneztem elotte. Még sem sikerult!

Felfutattam az elesztot.

Hagytam kelni a tesztat.

A vegeredmeny katasztrofalis lett!

Sajnos nem lehet megenni. Pedig próbalkoztam azert. :/

4 db sült ki az adagbol. A legelso kisebbre sikerult, nem nyujtottam jol azt még ki, az olyan lett, mint valami kenyer. Szaraz, tömör.

A masik 3 meg, mint a zsíros cipőtalp:( kemenyek, szarazak. Pedig nem is nyujtottam papírvékonyra sem, hogy itt keressem a hibát.

Ízre se lett jó! Pedig mindent az egyik kivalasztott youtube-os videobol csinaltam. :(

tegnapelőtt 13:50
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
tegnapelőtt 19:47
 12/15 A kérdező kommentje:

Koszonom a segítő valaszokat!

[link]

“A legjobb lángos a piacokon” című video alapján készítettem el.

tegnap 08:53
 13/15 A kérdező kommentje:

- Hogyan tudom eldönteni, hogy milyen hőfok jó az olajnak a lángoshoz?

- Lehet, hogy túl masszív volt a tésztám? Làgyabbra kellett volna?

- Lehet kulon pohárban kellett volna felfuttatni az élesztőt? Nem így, mint a videóban?

- Meddig erdemes felfuttatni az élesztőt? Mi a jó arány?

Most kezdtem a sutes-fozest. A lángost 3 hónap után vállaltam be. Es elegge kudarckent elem meg. Recept alapjan így elrontani?!?!:(

tegnap 08:56
 14/15 anonim ***** válasza:
A 11-es által linkelt recept (meg töle minden másik is) 1000 %-ra sikerül, ha úgy csinálod, ahogy mutatja. Ugyan rengeteget beszél, tapasztaltabbaknak talán fölöslegesen, de egy kezdönek sokat segít, hogy minden apróságra kitér.
tegnap 11:42
 15/15 anonim ***** válasza:
Amikor a forró olajba betetted, volt ujjnyi vastag a tészta? És az a gombóc amiből formáztad 15 deka körül volt?
ma 11:11
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!