Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Volt már, hogy annyira elronto...

Volt már, hogy annyira elrontottatok egy ételt, hogy ehetetlen lett és ki kellett dobni?

Figyelt kérdés
Mi volt az, és mit rontottál el?
júl. 22. 11:01
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
100%
Igen. Valami csirke étel, slow cookerben, egy rakat chilivel. Imádom az erősen, de ez nekem is ehetetlen volt
júl. 22. 11:05
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/11 anonim ***** válasza:
89%
Életem első rántottája tizenévesen. Addig sütöttem, míg már barna lett. Rá pár évre egy finom szalonnát füstöltem el.
júl. 22. 11:07
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/11 anonim ***** válasza:
100%

Persze, a mai napig megesik.


Nálam a főzés érzelmi alapú, ha jó kedvem van, akkor szuperül megy minden, ha nem, akkor meg borzalmas káosz lesz a vége.


A teljesség igénye nélkül dobtam már ki döglött élsztős kalács tésztát, leégett lekvárt, curryt amibe beleborult a szerecsendió, csirkés pitét amiben nyers maradt a hús (nem vettem észre, hogy fagyottnak indult).


Vannak dolgok, amik nem biztonságosak. Romlott, penészes étel már nem lesz ehető.

Lekozmált kaja rákkeltő, és az íze átjár mindent.

Nyers szárnyas és sertés leve nem kerülhet már kész ételekbe, nyers salátára.

A szerecsendió meg nagy mennyiségben veszélyes.

júl. 22. 12:03
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/11 anonim ***** válasza:
61%
Töltött paprika töltelékéből kimaradt a tojás
júl. 22. 12:22
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/11 anonim ***** válasza:
Azért ilyen rosszul nem sikerült semmi.
júl. 22. 13:02
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/11 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem aki sokat főz, az sokszor hibázik, pusztán amiatt mert egyrészt magasabb a elvárás, és a nagy számok törvénye miatt be valami azért be-be csúszik.


Tíz év vendéglátás után azt figyeltem meg, hogy profi konyhákon több az ételhulladék mint amit otthon látsz.


Ami a nagyinál bennmaradt plusz 3 percre a tepsi és az eredmény egy ropogósabb, de még ehető pogácsa, az egy pékségben már selejt.

Ugyanez igaz a maradék rizsre, a konyhai higéniát tanultaknak fóbiája van az ilyen aprószemes maradéktól, de otthon fel se merül, hogy ki kéne dobni.


Szóval ez is tökre egyén függő, hogy kinek hol az a határ, mennyire finnyás vagy spórolós valaki, mihez szokott, mennyire pedánsan vezetik a hátartást.


Egy és ugyanaz a tál étel minden háztartásban más értékelést kapna, akár extrém mértékben is.

júl. 22. 13:51
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/11 anonim ***** válasza:
4-es: áruld már el, ezért miért dobtad ki? Én soha nem teszek bele, teljesen fölösleges.
júl. 22. 15:09
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/11 anonim ***** válasza:

Életemben kétszer kellett kidobni ételt, mindkétszer szénné égettem:

Az elsönél hetek óta alig aludtam, mert beteg bolt a kisbabám, feltettem levest föni és közben elaludtam - a leves szó szerint szénné égett az edényben, edényestöl dobtam ki

A másodiknál pörköltet föztem, elzártam - legalább is azt hittem, csak a kapcsológomb visszaugrott a legkisebb fokozatra, kimentem a kertbe és még csodálkoztam, hogy valahonnan égett szag jön. Itt legalább a lábast meg tudtam még menteni, a szénréteg csak fél cm volt az alján.

júl. 22. 16:52
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/11 anonim ***** válasza:
Elég idős vagyok már, egy esetre emlékszem, amikor a kukában landolt az aranygaluskának szánt tészta, mert nem akart megkelni. De sütöttem helyette palacsintát.
júl. 22. 20:34
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/11 anonim ***** válasza:
Persze, bő húsz éve főzök, időnként megesik, hogy nem sikerül valami.
júl. 22. 20:59
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!