Tegnap főztem krumplifőzeléket, du. Fél kettőre főtt meg, és csak este 10-kor tettem be a hűtőbe, mert elfelejtettem. Tapasztalatotok szerint ehető még, vagy már hanyagoljam?
Szerintem is megeheted. Miután most jön a nagy melegek időszaka, a főzés után tegyél a mosogatóba hideg vizet és állítsd bele a lábost. Cseréld 2-3 alkalommal alatta a vizet és 1 óra múlva hidegen beteheted a hűtőbe a főztödet.
A tanácsom abból az időből származik, amikor MÉG nem volt hűtő minden háztartásban, de hőség és romló étel igen.
Ugye, milyen egyszerű?
Köszönöm nektek a válaszokat, nagyon hasznosak!!
Igen, kicsit bajban vagyok, mert emlékszem, hány napig kidőltem, mikor rossz kínait ettem, és az borzasztó volt. Annyi a baj, hogy nálunk tegnap is volt vagy 27-28 fok a lakásban, mert nagyon átmelegedik a lakás, és nehezen hűl aztán le (legfelső emelet)
11:02-es, írtad, hogy pezseg, felhabzódik --> milyen állapotban? Mikor a hűtött ételt újraforralom? Vagy mikrózás során is? Köszi :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!