Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Gáz, ha valaki nem tud rántott...

Gáz, ha valaki nem tud rántott húst (sajt, karfiol, parizer stb.) készíteni?

Figyelt kérdés

Unokatestvérem felesége akadt ki az fiúk párjára (kora huszonévesek), hogy micsoda szégyen ez.

Szerintem egyáltalán nem az, a rántott ételek korábbi generációk ételei, a mai, jóval egészségtudatosabb fiatalok vagy teljesen kerülik az ilyen ételeket, vagy meghagyják az évi néhány családi eseményre vagy hagyományos magyaros étteremben való látogatás alkalmára. Emiatt el sem sajátítják az elkészítésüket, felesleges. Ahogy pl. én sem fárasztom magam azzal, hogy megtanuljam kezelni a kávéfőző készülékeket - tudom, hogy alap, meg biztosan megtanulnám tíz perc alatt, de soha az életemben nem kávéztam, nincs erre a tudásra szükségem.

Mit gondoltok?

dec. 9. 09:13
1 2
 1/18 anonim ***** válasza:
36%

Relatív ez az egyszerű ételek közé tartozik.

Ha rántott szeletet nem tud akkor valószínű egy alap paprikás krumpli sem megy.

Szégyenkezni nem kell ez miatt hozzák a mai fiatalok átlagát.

Ők már inkább megrendelők illetve gyorsétkezdébe járnak.

Ettől függetlenül ha lesz kedvük hozzá majd megtanulnak főzni.

dec. 9. 09:25
 2/18 anonim ***** válasza:
46%

Szerintem meg igenis, gáz.

Alapból, nem egészségtudatosabbak, hanem ostobábbak, egy rántott dolognak egyetlen összetevője sem káros az egészségre, ha benyalják ezt a bullshit maszlagot, hogy a rántott dolgok egészségtelenek, az csak az ő szegénységi bizonyítványuk, és a saját hozzá nem értésüket, meg ostobaságukat jelenti.

Másrészt: Ha már ennyire baromi egészségtudatosak, akkor az aktuálisan legegészségesebb ételeknek kikiáltott ételek készítését, és a legegészségesebb, legmodernebb konyhatechnológiák minden csínját-bínját ismerik?

Erősen kétlem, sőt, ha csak nem ez a szakmájuk, (nyilván nem, mert akkor egy rántott étel nem akasztaná meg őket) konkrétan kizártnak tartom.

Úgyhogy ez nettó lustaság, meg igénytelenség.

Nem a főzni nem tudás a ciki, hanem hogy ilyen ócska dumával akarják megmagyarázni.

Kíváncsi lennék, hogy miket esznek, amiket saját maguknak készítenek el!

Roston sült csirkemell, főtt rizzsel... kb.

dec. 9. 09:57
 3/18 anonim ***** válasza:
44%
Miért lenne gáz? Én a nyugdíj előtt állva nem tartozom a fiatalabb generációhoz, de mindig is rühelltem a rántott moslékokat (elnézést mindenkitől, aki szereti). Emiatt nem is tanultam meg elkészíteni, egyszerűen nem érdekel. Ezzel szemben hetente-kéthetente sütök-főzök mást, halat, tofut, csirkemellet, ilyesmiket. A sógornőd egy tipikus begyöpösödött magyar háziasszony, aki a maga nyomorát másokra vetíti ki.
dec. 9. 10:13
 4/18 anonim ***** válasza:
45%

3-mas, legalább neked van rendes indokod, hogy miért nem tanultad meg, mert nem szereted.

Viszont elég alap dolog, szóval az egy dolog, hogy nem szereted, attól még nyugodtan fel lehet vállalni, hogy ciki, hogy nem tudod.

Ez olyan, mint ha egy férfi nem tudna beütni egy szöget egy fába...

Rá lehet fogni, hogy nem tartja egészségesnek, lehet utálni a kalapács hangját, de ez olyan primitív dolog, hogy tökmindegy, mi az ok, ha ennyit nem bír megcsinálni, az ciki.

Nincs felmentés.

dec. 9. 10:22
 5/18 anonim ***** válasza:
89%

Mindenki azt főz, amit szeret. Én pl. sosem főztem még körömpörköltet és pacalt sem, de halászlevet sem, mert ezeket nem szeretjük. Viszont nagyjából minden mást megfőzök, kísérletezem új dolgokkal, stb.

Ha valakinek a rántott cuccok nem jönnek be, minek tanulja meg elkészíteni, ha már előre tudja, hogy sosem fog olyat főzni.

dec. 9. 10:25
 6/18 anonim ***** válasza:
65%

Én se tudok sok mindent, egy égőt se tudok kicserélni az autóba, ami amúgy 2 perc lenne, de nincs is kedvem megtanulni, nem is akarok foglalkozni vele.

Ez van.

Ettől még ha valaki szerint ez ciki, és egy szerencsétlen balf@sznak néz emiatt, nem kezdek el ágaskodni, hogy márpedig egy nem gáz, ezért meg azért...

Belátom, hogy gáz. Meg kéne tudnom csinálni. Ez egy hiányosságom, nem vagyok tökéletes.

Nem kell minden áron mindent megmagyarázni, meg a hiányosságaink ellenére a t-köm tudja milyen magaslatokba emelni magunkat, meg mindenféle hülyeséggel megmagyarázni, miért nem tudunk valamit...

Annyira szánalmas. Mi lesz a következő? Nem ciki, hogy szaros seggel járok, mert utálom kitörölni a seggem?

dec. 9. 10:29
 7/18 anonim ***** válasza:
65%

"Mindenki azt főz, amit szeret."

Ezen logika alapján, mindenki szemében az a gáz, amit saját értékrendje alapján, annak talál!

Ha szerintem gáz, ha egy gyakorló háziasszony egy rántott dolgot nem tud megcsinálni, akkor szerintem gáz, és nincs rajta mit megmagyarázni.

Ha valaki szerint nem az, kedves egészségére, de ne próbáljon engem meggyőzni a véleményem ellenkezőjéről.

dec. 9. 10:33
 8/18 anonim ***** válasza:
28%

Egyszer csinaltam talan eletemben hagyomanyos rantott hust,azt is a gyerekunk miatt, aztan ennyi. :D Nem ette meg. De nem egy nagy cucc elkesziteni, elsore is tokeletesen sikerult nekem…

Mi oszinten szolva nem szeretjuk, igy nem eroltetem. Nagymama szokott csinalni gyakrabban, a kisfiam pl nala is kostolta, de ott se ette meg, ezert nem allok neki, ha egyszeruen senki nem eszi.

De most ha az ember annyira rohadtul akarja, meg lehet tanulni. Nehogy mar ezert kitorjon a haboru 🤣🤣

“Rantott” cukkinit, karfiolt szoktam, de csak airfryerben, szoval azt se a hagyomanyos modon, a panir is kicsit mas. Azt igy viszont szeretjuk.

Aki akar, az manapsag meg tud tanulni fozni, ott a net, millio video, csak kovetni kell konyorgom. Aki meg nem akar, vagy egyszeruen nem keszit bizonyos eteleket, ne tegye, kit erdekel.

dec. 9. 11:08
 9/18 anonim ***** válasza:
71%
Az 1-es/2-es válaszoló gáz!
dec. 9. 11:11
 10/18 anonim ***** válasza:
38%

Nem szégyen szerintem.

Legalábbis engem kicsit sem érdekel ki tud és ki nem tud rántott húst csinálni.

Persze egy kicsit érdekesnek tartom. Én sem szeretem kimondottan a rántott húst, talán egyszer ha csináltam otthon magamnak. Ettől függetlenül bármikor megtudnám csinálni.

Nem tudom, hogy lehet ezt nem tudni? :D

dec. 9. 14:18
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!