Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Hogyan lesz ízletesebb a...

Hogyan lesz ízletesebb a rúdban sült, tűzdelt karaj?

Figyelt kérdés

Bevagdosom, a vágásokhoz és a tetejére bőven teszek mézes-mustáros-fűszeres-olívaolajas szószt, hagymát-fokhagymát is tűzdelek bele meg rá is, lefedve sül egy jénaiban, a saját szaftjában is párolódik.

Mégis, az eredmény kicsit száraz, és ízetlen. Az a gond, hogy nem szoktam bepácolni?

Hogy lesz finomabb?



dec. 8. 17:33
 1/7 anonim ***** válasza:
71%

Elöször is ne vagdosd be, mert minél nagyobb a felület, annál jobban szárad, csak kend be kivülröl páccal.

Másodszor a karaj eleve száraz, igazán szaftos eredményt nem várhatsz.

Esetleg a höfokkal lehetne variálni, sem a túl magas, sem a túl alacsony nem jó.

dec. 8. 17:45
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/7 anonim ***** válasza:
6%
Nem kell egyből a technikára gondolni, sz.rból nem lehet várat építeni. A karajt hol veszed? Vízzel telepumpált multistól nem lehet csodát várni.
dec. 8. 17:49
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/7 anonim ***** válasza:
59%
A karaj száraz. Tarját süss, az szaftos.
dec. 8. 17:50
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/7 anonim ***** válasza:

Jobb lenne előtte való este befűszerezni sütés előtt.

Nyilván a karaj száraz hús.

Probálj rövid karajt venni.

dec. 9. 10:22
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/7 anonim ***** válasza:
A rövidkaraj még szárazabb, mint a hosszú, 4-es! Sok szaft kíséretében kell tálalni, és ezek szerint még erőteljesebben fűszerezve, főleg a sót bőven mérve.
dec. 9. 14:47
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/7 anonim válasza:
0%

A rúdban sült, tűzdelt karaj ízletesebbé tétele érdekében érdemes először is a húst megfűszerezni ízlés szerinti fűszerekkel és/vagy fokhagymával. Fontos, hogy a hús megfelelően átjáródjon a fűszerekkel, ezért érdemes legalább 1-2 órát pihentetni a húst fűszerezés előtt.


A karaj szeleteket célszerű egy darab szalonnával körbetekergetni, ezáltal tovább növelve az ízét és nedvességét. A tűzőrudat alaposan elő kell melegíteni, majd a karajszeleteket egyenletesen elhelyezni rajta, és lassan, folyamatosan sütni, hogy a hús ne száradjon ki.


Ha szeretnénk még intenzívebb ízeket kapni, akkor a sütés végén érdemes egy kevés vajjal, fokhagymával vagy friss zöldfűszerekkel meglocsolni a húst. Így garantáltan még ízletesebb lesz a rúdban sült, tűzdelt karaj.

tegnap 03:46
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/7 A kérdező kommentje:
6, Te örülnél, ha mostantól nem emberek válaszolnának, vagy nem saját gondolatot, hanem előre leírt szöveget másolnának be minden kérdésre?
tegnap 05:58

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!