Hogyan lesz ízletesebb a rúdban sült, tűzdelt karaj?
Bevagdosom, a vágásokhoz és a tetejére bőven teszek mézes-mustáros-fűszeres-olívaolajas szószt, hagymát-fokhagymát is tűzdelek bele meg rá is, lefedve sül egy jénaiban, a saját szaftjában is párolódik.
Mégis, az eredmény kicsit száraz, és ízetlen. Az a gond, hogy nem szoktam bepácolni?
Hogy lesz finomabb?
Elöször is ne vagdosd be, mert minél nagyobb a felület, annál jobban szárad, csak kend be kivülröl páccal.
Másodszor a karaj eleve száraz, igazán szaftos eredményt nem várhatsz.
Esetleg a höfokkal lehetne variálni, sem a túl magas, sem a túl alacsony nem jó.
Jobb lenne előtte való este befűszerezni sütés előtt.
Nyilván a karaj száraz hús.
Probálj rövid karajt venni.
A rúdban sült, tűzdelt karaj ízletesebbé tétele érdekében érdemes először is a húst megfűszerezni ízlés szerinti fűszerekkel és/vagy fokhagymával. Fontos, hogy a hús megfelelően átjáródjon a fűszerekkel, ezért érdemes legalább 1-2 órát pihentetni a húst fűszerezés előtt.
A karaj szeleteket célszerű egy darab szalonnával körbetekergetni, ezáltal tovább növelve az ízét és nedvességét. A tűzőrudat alaposan elő kell melegíteni, majd a karajszeleteket egyenletesen elhelyezni rajta, és lassan, folyamatosan sütni, hogy a hús ne száradjon ki.
Ha szeretnénk még intenzívebb ízeket kapni, akkor a sütés végén érdemes egy kevés vajjal, fokhagymával vagy friss zöldfűszerekkel meglocsolni a húst. Így garantáltan még ízletesebb lesz a rúdban sült, tűzdelt karaj.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!