Kezdő házasszonyként mit főzzek karácsonyra?
de miért akarsz egy egész menüsort fözni ,4 embere ,amikor legtöbb ember karácsonykor más sem csinál mint egyik vendégségböl másikba megy enni.
kezdöként én is ezt csináltam de felesleges .
ma már nincs ünnepi mennü 3 gyerek melett ünnepi sütik igen.
inkább az együtt töltött idö fontos .
Mézes se nehezebb mint a linzer.
Írókázni nem kötelező ám, tegyél rá mazsolát, diót, cukor gyöngyöt, madulát, kandírozott narancsot, mákot, vörös áfonyát, aztán ennyi.
Olyat süss-főzz, amihez van kedved, bizalmad.
Esetleg ötletadónak, segítségnek:
https://www.youtube.com/results?search_query=szoky+kar%C3%A1..
Szokott lenni linzerteszta karacsony elott a lidlben, szerintem egesz jo. :)
Csak kinyujtod, kisutod es betoltod.
Esetleg csinalhatsz hidegtálat is, két-három féle Saláta (nálunk majonézes krumplisaláta az állócsillag, az mindig van), egyben megsütöd a karajt és hidegen vékonyra szeled. Csinálhatsz valamilyen töltött tojást, katonákat fogpiszkálóval. Ezeket mind előző nap el lehet készíteni, kevesebb stressz, mint frissen prezentálni valami meleg ételt. Olyan flancosra dekorálod, ahogy jólesik.
Ha meleg ételt akarsz csinálni, egyben sült csirke (esetleg töltött), krumpli, saláta, szintén rendkívül egyszerű, de mutatós. Esetleg halat is süthetsz egyben sütőben.
Én mindenképpen olyanra szavazók, ami mellett nem kell ott állni.
Mennyire elterjedt ez a hulyeseg, hogy nem fozok karacsonykor :DDD Jópáran beszopták a debil facebook-on terjedő dumákat erről, sokan jártak így most ismerőseim közül, mint a 22-es. Igaz, hogy már nem igazán aktuális a kérdés, de ha más is olvassa, vagy esetleg jövőre is kellenének ötletek, szerintem kezdőknek a tiramisu a legegyszerűbb, főleg, ha valaki tart a sütéstől, a hagyományos karácsonyi ételek közül szerintem egyik sem egyszerű, és nem feltétlenül kezdőknek való, főleg, ha még rá is vannak kicsit parázva a témára. Minden hidegtálas, krumplisalátás ötlet viszont nagyon jó. Főleg, ha esetleg egy kis füstölt lazac vagy főtt rák is kerül rá. Másnapra szerintem egy rántott tál, esetleg húsleves, ami könnyűen elkészíthetőnek számít. A levesből kivett főtt hús is számíthat második fogásnak krumplipürével és valami finom mártással (tormamártás, almamártás, kapormártás, fokhagymamártás, ezek is könnyűek). Igazából a halászlé sem nehéz, és évközben is lehet gyakorolni tét nélkül, ahogy a töltött káposztát is.
Az egyben sült húsok is nagyon jók, de ott azért sok az elrontási lehetőség, ha valaki csak most ismerkedik a főzéssel. Én egyébként sima és mézes zserbót készítettem először egyedül, még gyerekkoromban, és sikerélményem volt vele, bár akkor még fel sem merült bennem, hogy akár el is lehet rontani :D A bejgli viszont nem ment elsőre. Annyira sok tölteléket tettem bele, hogy eltűnt belőle a csigavonal. Azóta is parázok egy kicsit tőle, de úgy vettem észre, hogy mások is, és még akkor is szabadkoznak, hogy ilyen vagy olyan lett, ha közben semmi baj sincs vele. Szerintem az összes karácsonyi étel közül ez a legneccesebb, de egy idő után rutint szerez az ember ebben is. Te végül mit főztél, kérdező, és hogy sikerült? :)
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!